Pereiti į pagrindinį turinį

Miško grybais įdaryta cukinija

2015-10-04 07:00
DMN inf.
Google images nuotr.

Grįžote namo su pilnu krepšiu grybų? Tuomet galbūt jus sužavės jais įdaryta cukinija. Šis patiekalas tinka ir paprastiems šeimyniniams pietums, ir laukiantiems svečių.

2 porcijoms reikės:

1 vnt. cukinijos,

200 g grybų,

40 g moliūgo,

20 g svogūnų,

2 skiltelės česnako,

1 š. aliejaus,

2 š. grietinės,

druskos, juodųjų pipirų (pagal skonį).

Gaminimas:

Grybus išvirkite pasūdytame vandenyje.

Cukiniją perpjaukite išilgai ir išskobkite jos vidų, padarykite „luoteliui“ plokščią dugną, kad cukinijų puselės tvirtai stovėtų.

Sudėkite jas ant riebalais patepto kepimo popieriaus ir pakepkite jas iki 180 laipsnių karščio įkaitintoje orkaitėje apie 7 min.

Įkaitinkite keptuvę su šaukštu aliejaus. Suberkite moliūgo gabaliukus, grybus, smulkintą svogūną bei česnaką ir viską pakepinkite 5 min.

Pridėkite druskos ir pipirų. Į cukinijos puseles sukrėskite po šaukštą grietinės, o ant viršaus sudėkite kepintus molūgus, grybus, svogūną, česnaką.

Papuoškite patiekalą žalumynais ir vyšniniais pomidorais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų