Reikės:
5 vidutinio dydžio kiaušinių
250 g cukraus
1 šaukšto balto vyno acto
1 šaukštelio krakmolo
Grietinėlės suplakti
Šviežių uogų
Gaminimo eiga:
Baltymus plakame kol susidaro putos, bet dar ne standūs balti kalnai. Tada po truputį, po šaukštą dedame cukrų ir plakame kol visas cukrus ištirpsta.
Dedame actą ir pabarstome krakmolo, dar paplakame kol pasidaro standūs, blizgūs ir kieti baltymai. Skardą arba kokią nors torto formą išklojame kepimo popieriumi.
Baltymus gražiai su šaukštu suformuoti į apvalų ratą ar kvadratą ir pašauti į orkaitę. 150-160 C valandai, po valandos išjungiame ir Pavlovą paliekame orkaitėje.
Kitą dieną moreginį padą nulupame nuo popieriaus, išplakame grietinėlę, sudedame ją ant morenginio pado, pabarstome šviežiomis uogomis.
Skanaus!
Naujausi komentarai