Šviežių makaronų ir tuno vakarienė dviems.
Sudėtinės dalys:
Makaronai, 250 g
Tunas, 150 g
Porai, 40 g
Grietinė, 70 g
Druska, žiupsnelis
Malti pipirai, žiupsnelis
Gaminimas:
Puodą su vandeniu (750 ml) dedame ant vidutinės kaitros. Vandeniui užvirus, beriame žiupsnelį druskos ir sudedame šviežius naminius makaronus (dėmesio: makaronai virs vos 3 min.).
Į įkaitintą (gilią) keptuvę pilame šlakelį aliejaus, apkepame smulkintą porą, sudedame konservuotą tuną – išmaišome. Tuomet dedame keletą kaupinų šaukštų grietinės, pagardiname druska ir pipirais, mėgstamais prieskoniais ir žolelėmis. Galime įpilti 50 ml jautienos sultinio (arba pasinaudoti puse sultinio kubelio).
Neperverdame makaronų, praėjus 3 minutėms nupilame nuo jų vandenį ir supilame į gilią keptuvę su grietinės padažu. Kruopščiai išmaišome. Patiekalas baigtas!
Naujausi komentarai