Naujos tradicinių itališkų patiekalų interpretacijos (receptai)

  • Teksto dydis:

Visi puikiai žino vienus populiariausių itališkų patiekalų – tiramisu ir pastą su įvairiais padažais. O išradingieji „Gardu Gardu“ laidos vedėjai Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco šį kartą interpretuos ir pagamins nuostabius klasikinius patiekalus šiek tiek kitaip.

Ali, norėdamas įnešti gaivumo ir pikantiškumo, tiramisu desertą gamins ne su įprastai naudojama kakava, o su Limoncello žele. Nors Gian Luca pradžioje nepatikliai žiūrėjo į šį sumanymą, tačiau rezultatas jį maloniai nustebino.

O šefas Gian Luca laidoje atsižvelgs į žiūrovės prašymą pagaminti patiekalą be gliuteno. Paprastai tam nesirinktume pastos, tačiau šefas, panaudodamas makaronus su daržovėmis ir prie jų pagaminęs ryškų, pilną skonių padažą, sukurs nuostabų patiekalą.

Italija kitaip – šeštadienį 9 val. linksmiausioje laidoje „Gardu Gardu“ per TV3 televiziją.

Makaronai su gorgonzolos padažu

Salotoms reikės:

250 g „Bonduelle“ makaronų su žirneliais ir cukinija;

Pundelio smidrų;

1 šalotinio svogūno;

200 g rūkytos šoninės;

Šakelės vyšninių pomidoriukų;

Saujos špinatų;

150 g gorgonzolos sūrio;

70 ml grietinėlės;

Parmezano sūrio.

Gaminimas

Patiekalą pradėti nuo makaronų virimo. Juos supilti į verdantį pasūdytą vandenį ir virti 8-10 min. Išvirus nukošti ir perpilti šaltu vandeniu. Smidrus perpjauti pusiau ir trumpai apvirti (apie 1 min.), kad suminkštėtų.

Apvirusius smidrus supilti į šaltą vandenį. Šalotinius svogūnus supjaustyti juostelėmis išilgai. Rūkytą šoninę pasmulkinti kubeliais. Ją sudėti į su alyvuogių aliejumi įkaitintą keptuvę ir apkepinti. Tuomet suberti svogūnus. Jiems apskrudus, sudėti pusiau perpjautus pomidorus.

Po 2 min. dėti bazilikus, smidrus ir šiek tiek apkepus dėti gorgonzolos sūrį. Jam ištirpus, supilti grietinėlę. Jei padažas per tirštas, įpilti šiek tiek vandens. Į indelį dėti makaronus, ant jų pilti padažą ir užberti parmezano sūrio.

Tiramisu su Limoncello žele

Desertui reikės:

Damų pirštelių sausainių;

200 ml kavos;

Limoncello žele;

Maskarponės kremo;

Juodojo šokolado.

Maskarponės kremui reikės:

5 kiaušinių trynių;

160 g cukraus;

500 g maskarponės kremo;

5 kiaušinių baltymų;

60 g vandens;

6 vnt. (12 g) želatinos lakštų.

Limoncello želė reikės:

320 g citrinų tyrės;

6 g vaisių pektino;

80 g cukraus;

100 g Limoncello likerio;

10 vnt. (20 g) želatinos lakštų.

Gaminimas

Gaminant Limoncello žele, pradžioje užvirti citrinų tyrę su cukrumi. Nukėlus nuo kaitros supilti Limonello likerį, sudėti išbrinkintą želatiną ir maišyti, kol želatina gerai pasiskirstys. Skystį supilti į plokščią indą (kad greičiau sustingtų) ir palikti šaldytuve, kol sustings.

Kremui išplakti trynius su cukrumi. Plakant sudėti maskarponės kremą ir gerai išpurenti. Baltymus išplakti iki standžių putų. Abi mases atsargiai sujungti, kad neprarastų purumo.

Pasiruošti 200 ml plikytos ar tirpios kavos, į ją galima įtarkuoti šiek tiek citrinos žievelės. Desertą pradėti formuoti nuo maskarponės kremo, ant jo sudėlioti damų pirštelius, kad pilnai padengtų paviršių, ir juos gausiai apšlakstyti kava.

Paberti šiek tiek kapoto juodojo šokolado. Dėti sluoksnį maskarponės kremo ir ant jo Limoncello žele (galima pjaustyti, dėti su šaukštu, pasmulkinti su šluotele). Užberti juodojo šokolado, dar šiek tiek kremo ir jau galima ragauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių