Pereiti į pagrindinį turinį

Neblėstanti "Pilies menės" magija

2009-11-14 23:59

Jei vilniečiams reikėtų išvardyti garsiausias miesto kavines, be "Pilies menės" (Pilies g. 8) jie vargu ar išsiverstų. Gardūs valgiai, geras alus ir ideali vieta – ko daugiau gali reikėti?

Ją žino visi

Jei menkai pažįstate Vilnių ir jums reikės rasti ką nors Pilies gatvėje, aiškindami kelią daugelis miestiečių kaip orientyrą nurodys "Pilies menę". Daugiau nei dešimt metų veikiančią kavinę visi puikiai žino, ne vienam ji primena pirmąsias studentiškas dienas, o vasarą, nė karto neapsilankius "Pilies menės" lauko kavinėje, apskritai sunku įsivaizduoti.

Kokia "Pilies menės" sėkmės paslaptis, paaiškinti sunku. Galbūt tai, kad labai jauku sėdėti joje prie lango ir stebėti Pilies gatvės praeivius. O gal, kad alaus mėgėjai paragavę čia šviežio alaus būtinai rekomenduoja apsilankyti ir savo draugams. Arba tiesiog maistas – už palyginti nedidelę kainą galite iki soties prisikirsti tradicinių blynų ar kitų patiekalų.

Iš tikrųjų sėkmę tikriausiai lemia ne kuris nors vienas iš šių dalykų, o jie visi. Todėl daugybę metų nesikeitusiai ir savo stilių išlaikiusiai kavinei vis dar negali atsispirti jos ištikimi lankytojai, kurių ratas nuolat auga.

Dabar – dar mažesnės kainos

Dar prieš duris atveriant "Pilies menei", jos patalpose ilgą laiką veikė blyninė. "Pilies menė" tęsia šias tradicijas – blynų įvairovė kavinėje įspūdinga. Bulviniai, lietiniai blynai su įvairiausiais įdarais ir padažais, tiek tradiciniais, tiek unikaliais, kurių galima rasti tik čia. Vienas kavinės lankytojų mėgstamiausių – vadinamasis senelio didžblynis. Jam bulvės tarkuojamos rankomis, pilami padažai, o blynas kepamas lėkštės dydžio.

Nors "Pilies menėje" kainos niekada itin nesikandžiojo, dabar jos – dar patrauklesnės. Kavinės vadovai džiaugiasi, kad išsiderėję palankesnes sąlygas iš tiekėjų gali sau leisti klientus palepinti neįprastu deriniu – mažesnėmis kainomis ir didesnėmis porcijomis.

Pokyčiai palietė ne tik patiekalų, bet ir gėrimų kainas. Didelis alaus bokalas – 3,5 lito, o karštu vynu, kol kandžiosis šaltukas, galėsite mėgautis už 2,5 lito.

Savaitgaliais laukia pramogos

Penktadieniai ir šeštadieniai "Pilies menėje" nuo šiol – kaip niekada linksmi. Penktadieniais čia vyks šokiai, šeštadieniais – gyvos muzikos vakarai. Šį šeštadienį su kitais muzikantais čia pasirodys garsus gitaristas Rimas Jasenka.

Kavinės virtuvė dirba iki 22 val., tačiau linksmybės "Pilies menėje" tuo nesibaigia. Jei tik yra norinčių, lankytojai čia gali būti iki 2 val. nakties.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų