Pereiti į pagrindinį turinį

Nori – gali atrasti: cukinijų kepsneliai su avinžirnių miltais

2022-09-05 07:15
DMN inf.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Kartu su organizacija „Gyvi gali“ ir  projektu „Nori gali“ padėsime jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Gamintojų nuotr.

Cukinijų kepsneliai su avinžirnių miltais

Maistingi ir greitai paruošiami kepsneliai. Prieskonius galite rinktis pagal save! Puikiai tiks ir šviežios petražolės ar krapai. Tiekite su natūraliu sojų jogurtu ar augaline grietinėle.

Ko reikės (2 porcijoms):

• 300 g tarkuotos cukinijos

    •  100 g avinžirnių miltų

    •  2 v.š. maistinių mielių dribsnių

    •  1 svogūno

    •  1 skiltelės česnako

    •  1/2 a.š. pipirų

    •  1/2 a.š. kumino

    •  1/2 a.š. ciberžolės

    •  1/2 a.š. kepimo miltelių

    •  Žiupsnio druskos

    •  1-2 v.š. aliejaus (kepimui)

Paruošimo būdas:

1. Nuo cukinijų nusunkiame vandenį. Svogūną ir česnaką susmulkiname.

2. Į cukinijų masę sudedame miltus, kepimo miltelius, prieskonius, svogūnus bei česnaką. Viską labai gerai išmaišome.

3. Keptuvėje įkaitiname nedidelį kiekį aliejaus. Rankomis formuojame kepsnelius ir kepame keptuvėje iš abiejų pusių.

Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų