Jeigu tingisi kepti įmantrų pyragą, bet visgi norisi kažko skanaus, saldaus, tai šis traputis puikus sprendimas! Į šį paplotį visai nedėta cukraus, nes kriaušės ir taip saldžios, o orkaitėje dar pasikaramelizuoja.
Jums reikės:
1 1⁄2 puodelio viso grūdo miltų
100 g atšaldyto sviesto (augalinio)
Kelių šaukštų ledinio vandens (kol masė pasidaro minkoma)
Žiupsnelio druskos
5 nedidelių kriaušių
Saujelės graikinių riešutų
Kaip gaminti:
Į dubenį suberiame miltus, įtarkuojame ar įpjaustome sviestą, įberiame druskos, išmaišome miltuose. Supilame ledinį vandenį ir išminkome tešlą iki vientisos masės. Jei lieka sausų miltų, dar įpilame vandens. Išminkytą tešlą dedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Supjaustome kriaušes nedideliais gabalėliais. Įkaitiname orkaitę iki 180°C. Ištraukiame tešlą, dar truputį paminkome, tuomet iškočiojame vidutinio storumo blyną. Dedame kriaušes rateliu, paliekant tarpus nuo kraštų. Užlenkiame kraštus iš visų pusių. Riešutus pasmulkiname ir pabarstome ant kriaušių. Šauname pyragą į orkaitę ir kepame apie 40 min.
Galite daryti ir dar paprasčiau, nei nurodoma recepte – paimti bemielės šaldytos tešlos ir bet kokių uogų ar vaisių, iškočioti blyną, į jį sudėti tai, ką turite, užlenkti kraščiukus, o jei vaisiai ar uogos rūgštoki – juos galite apibarstyti cukrumi.
Skanaus!
Naujausi komentarai