Obuolių pyragas su speltos miltais Pereiti į pagrindinį turinį

Obuolių pyragas su speltos miltais

2014-12-08 16:00
Obuolių pyragas su speltos miltais
Obuolių pyragas su speltos miltais / Shutterstock nuotr.

Speltos miltai – originalaus pikantiško riešutų skonio. Jų glitimo struktūra visiškai kitokia nei kitų kviečių, todėl ir poveikis žmogaus organizmui skiriasi. Tyrimais nustatyta, kad speltos glitimas nesukelia alergijos pusei tiriamųjų, jautrių kitų kviečių glitimui. Spelta turi beveik visus vitaminus ir maistingąsias medžiagas, reikalingas žmogaus organizmui.

Reikės:

6 didesnių obuolių,

120g baltojo palmių aliejaus,

100g rudojo cukraus,

2 kiaušinių,

pusės šaukštelio druskos,

2 arbatinių šaukštelių malto cinamono,

1 arbatinio šaukštelio gvazdikėlių,

1 arbatinio šaukštelio tarkuoto muskato riešuto,

1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių be glitimo,

70g speltos miltų,

100g grikių miltų,

2 šaukštai ryžių miltų be gliuteno,

50 ml ryžių pieno.

Nuplaukite ir nulupkite obuolius, išimkite sėklas, supjaustykite. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių.

Kambario temperatūros palmių aliejų sukite su cukrum tol, kol virs puria balta mase. Įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Įdėkite kepimo miltelių. Įmaišykite druską ir prieskonius.

Speltos ir grikių miltus persijokite, suberkite į tešlą ir išmaišykite. Įmaišykite ir ryžių miltus bei ryžių pieną.

Tešlą sukrėskite į kepimo indą. Ant viršaus sudėkite sluoksnį obuolių ir paspauskite rankomis arba šaukštu. Užberkite cinamono.

Kepkite 170 laipsnių temperatūroje apie pusvalandį. Išjungus orkaitę, neskubėkite pyrago traukti. Jį dar palaikykite ten apie 10 minučių. Skanaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra