Pereiti į pagrindinį turinį

Paprikų, morkų ir pomidorų troškinys

2014-06-14 06:00
DMN inf.
A. Ufarto /BFL nuotr.

Kartais norisi neįprasto, tačiau lengvo ir šilto maisto. Tokiais atvejais verta pasimėgauti daržovių troškiniu – patiekalu puikiai tinkančiu tiek pietums, tiek vakarienei. Daržoves yra nesudėtinga pagaminti, o pagardinus jas įvairiais mėgiamais prieskoniais ar padažais, patiekalas gali tapti netgi egzotišku. Šį kartą siūlome pasigaminti paprikų, morkų bei pomidorų troškinuką.

Reikės:

  • 2 kg pomidorų,
  • 1,5 kg morkų,
  • 400 g svogūnų,
  • 4 kg saldžiųjų paprikų,
  • 400 ml aliejaus,
  • 130 ml acto (9 proc.),
  • 300 g cukraus,
  • 4 šaukštų druskos.

Paruošimo būdas

Daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu, aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Kadangi troškinio kiekis nemažas, atskirkite dalį valgyti (galima valgyti vieną, kaip garnyrą, su ryžiais ar pan.), o likusį karštą troškinį sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Vėsioje vietoje šis troškinys gali laikytis ilgai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų