Kartais norisi neįprasto, tačiau lengvo ir šilto maisto. Tokiais atvejais verta pasimėgauti daržovių troškiniu – patiekalu puikiai tinkančiu tiek pietums, tiek vakarienei. Daržoves yra nesudėtinga pagaminti, o pagardinus jas įvairiais mėgiamais prieskoniais ar padažais, patiekalas gali tapti netgi egzotišku. Šį kartą siūlome pasigaminti paprikų, morkų bei pomidorų troškinuką.
Reikės:
- 2 kg pomidorų,
- 1,5 kg morkų,
- 400 g svogūnų,
- 4 kg saldžiųjų paprikų,
- 400 ml aliejaus,
- 130 ml acto (9 proc.),
- 300 g cukraus,
- 4 šaukštų druskos.
Paruošimo būdas
Daržoves supjaustykite kubeliais. Morkas pakepkite su aliejumi. Tada daržoves sumaišykite su cukrumi, druska, actu, aliejumi ir 2 val. laikykite kambario temperatūroje. Troškinkite ant nedidelės ugnies apie 30 min. Kadangi troškinio kiekis nemažas, atskirkite dalį valgyti (galima valgyti vieną, kaip garnyrą, su ryžiais ar pan.), o likusį karštą troškinį sukrėskite į stiklainius ir sandariai uždarykite. Vėsioje vietoje šis troškinys gali laikytis ilgai.
Naujausi komentarai