Paukštienos pyragas su bruknėmis Pereiti į pagrindinį turinį

Paukštienos pyragas su bruknėmis

2014-12-29 14:00 klaipeda.diena.lt inf.
Paukštienos pyragas su bruknėmis
Paukštienos pyragas su bruknėmis / Shutterstock nuotr.

Besitęsiantis švenčių maratonas, nepaleidžia iš virtuvės ir didesnių ir mažesnių šeimininkių. Sausainiai pyragai garuoja ant stalo, tačiau juk jie gali būti ne tik saldūs. Siūlome pasigaminti paukštienos pyragą.

Reikės

1 pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos,

Kalakuto šlaunies arba vištos,

5 morkų,

2 saujų bruknių (galima naudoti spanguoles),

100 g fermentinio sūrio,

100 g pomidorų tyrės,

4 skiltelių česnako,

1 žiupsnelio druskos,

1 žiupsnelio pipirų,

30 ml alyvuogių aliejaus,

1 pakelio prieskonių mišinio sultingai vištienai (geriausia su baziliku ir raudonėliu),

Bruknių tyrės.

Paruošimo būdas

Sluoksniuotos tešlos lakštus iškepame orkaitėje (kepkite du didelius arba keturis mažesnius). Kalakutienos šlaunelę (arba pusę vištos) išverdame, atvėsiname, mėsą nuimame nuo kaulo, susmulkiname ir sudedame prieskonių mišinį sultingai vištienai su baziliku ir raudonėliu, beriame šiek tiek druskos, pipirų ir dar 10 min. patroškiname puode.

Morkas nuskutame, sutarkuojame ir troškiname keptuvėje su aliejumi bei bruknių ir pomidorų tyre. Vėliau įdedame smulkiai pjaustyto česnako, druskos, pipirų ir saują bruknių.

Pradedame sluoksniuoti pyragą. Dedame lakštą tešlos, ant jos išdėliojame mėsą, tuomet padengiame morkų troškiniu, tą patį pakartojame dar kartą. Iškepus 4 tešlos lakštus, išeina 2 nedideli pyragai. Ant pyrago viršaus išdėliojame juostelėmis pjaustytą fermentinį sūrį ir pašauname į orkaitę (180 °C) 3–4 minutė

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra