Portalo kauno.diena.lt skaitytoja Danutė Kunčienė šiandien siūlo pasigaminti itin gardžios ir sveikos grikių košės, kuriai reikės:
1 stiklinė grikių,
sauja garšvos lapelių,
sauja kiaulpienės lapų,
4-5 dilgėles galūnėlės,
1 morka,
1 nedidelė svogūno roputė.
Grikius nuplauti šaltu vandeniu ir užplikyti karštu vandeniu, užpylus jo per piršto storumą virš grikių. Suvynioti ir padėti po pagalve porai valandų.
Su lydytu sviestu patroškinti sutarkuotą morką ir susmulkintą svogūno roputę. Tuomet suberti išbrinkusius grikius (kam patinka riebiau, galima paskaninti sviestu). Susmulkinti žoleles ir suberti. Skaninti džiovintais krapais ir susmulkinta kalendra. Druskos dėti pagal skonį. Ši košė gardi ir šalta. Beje, košės skonį gali pagerinti meškinis ar laiškinis česnakas.
Turite mėgstamą receptą? Dažnai tenka gaminti? Siųskite savo receptus su nuotraukomis el. pašto adresu: [email protected].
Naujausi komentarai