Pereiti į pagrindinį turinį

Penki sveiki būdai pagardinti pietus biure

Penki sveiki būdai pagardinti pietus biure
Penki sveiki būdai pagardinti pietus biure / Shutterstock nuotr.

Mokslininkai atskleidė, ką reikia valgyti tam, kad viduryje darbo dienos jūsų nekankintų alkio jausmas ir papildomi kilogramai, skelbia zdr.ru. Pateikiame jums penkis lengvus patiekalus, kuriuos sudaro tik 200 kilokalorijų (kcal.)

1. Riešutai

Riešutuose yra gausu vitamino B, kuris yra naudingas savo mikroelementais. Be abejonės, juose yra ne taip jau mažai kalorijų,m tačiau jei jų valgysite mažai, juos galite įtraukti į savo racioną net ir laikydamiesi griežtos dietos. Dietologų nuomone, 20–25 g. riešutų yra pakankama porcija.

2. Pieno kokteiliai

Švieži ir gaivinantys vaisiai bei pienas taps puikia atgaiva darboholikų skrandžiams. Tačiau vietoje jau kavinėje paruošto kokteilio, mėgstamą gėrimą galite pasigaminti ir patys. Tereikia prie 200 ml. (geriausia jei tai būtų 1 proc. riebumo) jogurto pridėkite šviežių vaisių ar šaldytų (be abejonės, galima naudoti ir natūralias) uogų ir viską suplakite plaktuvu. Tai bus ne tik sveikas, tačiau skanus gėrimas.

3. Džiovintos vyšnios

Ir sudžiovintose vyšniose yra gausuvitaminų A, E, C ir B, karotino bei mikroelementų. Valgydami šias uogas greitai ir skaniai išspręsite avitaminozės ir anemijos problemas. Dietologai taip pat pažymi, kad džiovintos uogos išsaugo beveik visas naudingąsias medžiagas. Tačiau tam, kad nepersivalgyti, vienu kartu džiovintų vyšnių suvalgykite iki 40 g.

4. Saulėgrąžų sėklos

Valgyti saulėgrąžų sėklas yra sveika, tačiau tik tada jei jos neskrudintos ir nesūdytos. Nedidelis kiekis saulėgrąžų sėklų pagerins atmintį, pagerins riebalų pasisavinimą bei normalizuos cukraus kiekį kraujyje.

5. Želės saldainiai

Net jei ir kartais pavyksta nugalėti priklausomybę saldumynams, yra saldumynų, kuriais mėgautis galite ir dažniau. Mėgstamą šokoladinį batonėlį pakeiskite uogiene ar želės saldainiais.  2–3 šaukštai mėgstamos uogienės tikrai nepakenks jūsų talijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų