Kai kuriems išgirdus žodį kruopos iškart kyla neigiama asociacija. Tačiau nemėgstantys košių turėtų suklusti – kaip paruošti jas ypatingai ir skaniai? Perlinių kruopų ir džiovintų baravykų kruopainis – puikus bandymas šiokiadienio vakarienei.
Reikės
250 g perlinių kruopų,
20 g džiovintų baravykų,
2 svogūnų,
250 ml džiovintų baravykų nuoviro,
375 ml grybų arba daržovių sultinio,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų (pagal skonį),
pluoštelio šviežių čiobrelių,
kelių saujų kietojo tarkuoto sūrio,
kelių šaukštų sviesto (kepti).
Paruošimo būdas
Perlines kruopas iš vakaro užmerkite vandenyje, o džiovintus baravykus užpilkite karštu vandeniu. Išbrinkusias kruopas perplaukite rėtyje, o džiovintus baravykus nusunkite, bet nuoviro neišpilkite. Grybus nuplaukite ir supjaustykite.
Keptuvėje svieste pakepkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir, sudėję baravykus, pagardinę druska ir pipirais, dar kaitinkite. Į tą pačią keptuvę suberkite kruopas ir trumpai, vis pamaišydami, apkepkite. Sumažinę temperatūrą, į kruopas po truputį supilkite baravykų nuovirą, o kai jis susigers, supilkite ir sultinį.
Išvirusį kruopainį pagardinkite čiobreliais ir tarkuotu sūriu. Patiekite karštą.
Naujausi komentarai