Pereiti į pagrindinį turinį

Pietų pertrauka: kaip ir ką valgyti?

Dalis dirbančiųjų per pietų pertrauką neina į viešojo maitinimo įstaigas ir renkasi savo atsineštą maistą. Sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė pabrėžia, kad skubant valgyti darbe prie kompiuterio – prastas sumanymas. Anot jos, būtina skirti laiko sąmoningam valgymui.

Pixabay nuotr.

„Reikia atsisėsti, gerai sukramtyti. Jeigu gerai sukramtome, lengviau virškiname, jaučiame daugiau energijos, ir po pietų galime išvengti to apsunkimo“, – sako V. Kurpienė.

Pasak jos, 15–20 minučių pavalgymui turėtų užtekti (atmetant laiką, kurį skiriame ėjimui iki valgymo vietos).

Žmonėms, per pietų pertrauką šildantiems maistą mikrobangų krosnelėje, patariama to vengti.

„Joje šildant suyra dalis baltymo, ir mes, deja, gauname visas kilokalorijas, o naudos gauname daug mažiau“, – sako mitybos specialistė, patardama rinktis kitokias krosneles.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų