Pereiti į pagrindinį turinį

Pilies gatvės kavinėms – naujas konkurentas

2009-04-18 09:00
Pilies gatvės kavinėms – naujas konkurentas
Pilies gatvės kavinėms – naujas konkurentas / Gedimino Bartuškos nuotr. Jaukinasi: į neseniai atidarytą kavinę daugelis žmonių kol kas ateina pirmą kartą. Jei patiks – sugrįš vėl.

Pilies gatvėje paragauti sriubų, salotų ir makaronų kviečia nauja kavinė "Tommazz` Inn". Smaližiams ji siūlo itališką kavą ir ledus.

Turistų mėgstamiausioje sostinės Pilies gatvėje – naujokai. Savo klientų dalį prisivilioti bando nauja kavinė "Tommazz` Inn" (Pilies g. 28). Paprastas, jaukus interjeras ir pernelyg nepretenzingas, bet gardus maistas.

Su neseniai atidaryta kavine susipažinti spėjo dar nedaug lankytojų. "Tačiau jau matome, kad labiausiai klientai mėgsta lazaniją ir sriubas. Jų pasirinkimas pas mus labai didelis", – sakė kavinės vadovė Monika Šliagerytė. "Tommazz` Inn" valgiaraštyje – apie dešimt skirtingų sriubų. Nuo paprasto sultinio (4 litai), lietuviškų šaltibarščių (6 litai) iki pipirinės ar šiupininės sriubos (7,5 lito).

Kainos kavinėje – vidutinės. Dienos pietus čia galima užsisakyti nuo 11 iki 15 val. Jie, tradiciškai, sriuba ir karštasis patiekalas. Šiuo metu dienos pietūs kainuoja apie 10 litų, ateityje kavinės šeimininkai svarsto rengti akcijas, tad jie bus dar pigesni.

Užsisakius iš įprasto, ne iš dienos pietų valgiaraščio, gali tekti šiek tiek palaukti. Lazaniją kavinėje patiekia maždaug per 20 minučių. Maža jos porcija kainuoja 8 litus. Didelė – 12 litų. Gana skanus, nebrangus patiekalas, tačiau porcija "maža" pavadinta teisingai.

Jei neturite laiko sėdėti kavinėje ar nerandate laisvo staliuko, maistą galite užsisakyti išsinešti. Taip pat čia galite paragauti aukšta kokybe garsėjančios itališkos kavos ir originalių kavinės ledų, kokių nerasite niekur kitur mieste.

Nors kavinėje nemažai itališkų patiekalų, šeimininkai jos itališka nevadina – juk čia galima atsigaivinti ir lietuviškais šaltibarščiais, paragauti kitų šalių patiekalų. "Teisingiausia būtų sakyti – europietiška kavinė. Bet žmonės tiesiog turi patys užeiti, paragauti ir tikrai nenusivils", – žadėjo M.Šliagerytė.

Šiuo metu kavinė dirba nuo 10 iki 22 val., bet vasarą ruošiasi darbo laiką pailginti iki vidurnakčio.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų