Pereiti į pagrindinį turinį

Plekšnė su fetos sūriu ir špinatais

2014-07-26 06:00
Shutterstock nuotr.

Ak, tie ankstyvi vasaros rytai ar ramūs vakarai be vėjo... Kiekvienas žvejys pasakys, kas tokiomis akimirkomis romantiškiausia: žinoma, kad panirusi plūdė ir ant valo besiblaškantis laimikis! O paskui jau laimingi būna visi – ir katinas, ir žvejo namiškiai ar vakarienės pakviesti bičiuliai, kurie vaišinami kvapnia žuviene ar gardžiomis skrudintomis žuvimis.

Reikės

0,5 kilogramo plekšnės be odos,

4 skiltelių česnako,

alyvuogių aliejaus,

0,5 stiklinės šviežių smulkintų grybų,

špinatų ryšelio,

30 g sutrinto fetos sūrio,

2 pomidorų,

žuvų prieskonių.

Paruošimo būdas

Orkaitę įkaitinti iki 230–250 °C. Kepimo indą patepti aliejumi ir į jį sudėti druska ir pipirais apibarstytą žuvį.

Kepti, kol žuvis bus biri. Atskirai didelėje keptuvėje karštame aliejuje apkepinti (apie 15 sek.) česnaką, įdėti susmulkintų grybų ir kepti, kol grybai suminkštės.

Užberti prieskonių. Sudėti ir maišant kepti špinatus.

Iškepusią plekšnę dėti į lėkštę, užpilti grybų ir špinatų padažo, ant viršaus sudėti fetos sūrio masę ir susmulkintus pomidorus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų