Reikės:
1 stiklinės raudonųjų ar rudųjų lęšių
1 svogūno
1 morkos
2 česnako skiltelių
imbiero šaknies
1,5 l sultinio
6 pomidorų
aliejaus ar sviesto kepimui
pusės šaukštelio kumino miltelių
pusės šaukštelio kario miltelių
Paruošimas:
Peiliu susmulkiname svogūno galvą ir pakepiname.
Nulupame keletą skiltelių česnako, jas susmulkiname į pakepintus svogūnus. Kol kepa svogūnai ir česnakai, nuskutame morką bei imbiero šaknį. Imbiero šaknį taip pat įtarkuojame smulkia tarka į keptuvę. Viską išmaišome. Į keptuvę beriame prieskonius: karį bei maltą kuminą.
Kol prieskoniai šyla, peiliu supjaustome morką smulkiais gabalėliais ir beriame į keptuvę. Sumaišome.
Į daržovių ir prieskonių mišinį beriame stiklinę lęšių bei užpilame daržovių sultiniu.
Paverdame 10-15 minučių, kol lęšiai suvirs.
Į sriubą supilame nuluptus pomidorus ir dar paverdame 5-10 minučių. Paskaniname grūstais pipirais. Po to viską sutriname trintuve. Skanaus.
Naujausi komentarai