Pereiti į pagrindinį turinį

Prancūzų fantazijos vaisius – "Quiche Lorraine"

2009-05-09 09:00
Prancūziškas pyragėlis "Quiche Lorraine".
Prancūziškas pyragėlis "Quiche Lorraine". / Gedimino Bartuškos nuotr.

Prancūziškas pyragėlis "Quiche Lorraine" – tarsi picos, kiaušinienės ir salotų derinys. Geriausia, kad paprasto ir sotaus patiekalo receptą kiekvienas gali pasikoreguoti pagal savo skonį.

Pasigaminti "Quiche Lorraine" – puikus būdas sunaudoti gaminant kitus patiekalus likusius produktus. Jam tiks kone viskas, ką turite šaldytuve. Pyragėlio pagrindas – bemielė sluoksniuota tešla, ant kurios gali būti dedamas įvairus įdaras, sutvirtinamas kiaušiniu ir sūriu.

Jei vengiate eksperimentuoti, savo receptu, kaip ruošti "Quiche Lorraine", pasidalyti sutiko restorano "River Side", įsikūrusio viešbutyje "Reval Hotel Lietuva" (Konstitucijos pr. 20), virtuvės gamybos vadovas Aurimas Serva. Jo keptų pyragėlių visada galite paragauti užsukę čia.

Restorane "River Side" galite paragauti įvairių šalių patiekalų, ypač gausu skandinaviškos virtuvės. Norintys tik pasimėgauti kokteiliais ir pasigrožėti Vilniaus panorama, gali pakilti į viešbučio viršuje įsikūrusį, neseniai interjerą atnaujinusį kokteilių barą "Skybar".

Ko reikės:

Bemielės sluoksniuotos tešlos, fermentinio sūrio, kumpio arba dešrelių, kiaušinių, grietinėlės, svogūnų laiškų, morkų, cikorijų, ridikėlių, paprikų, druskos, pipirų, garstyčių, aliejaus, žalumynų.

Kaip pasigaminti:

Pirmiausia reikia pasiruošti tešlą. Ją galima gaminti patiems, tačiau virėjas siūlo tiesiog nusipirkti bemielės sluoksniuotos tešlos parduotuvėje – ji šiam patiekalui tinka kuo puikiausiai. Kiek tešlos reikės? "Tiek, kiek pyragėlių norite iškepti. Viską šiame patiekale reikia dėti pagal savo skonį, ką labiausiai mėgsti – to daugiausia ir dedi. Nusipirkite pakelį tešlos, jei visos nesunaudosite, galėsite pasilikti kitam kartui", – patarė jis.

Tešlą šiek tiek pakočiokite, tuomet dėkite į didelę formą arba mažas formeles. Jei dėliosite į mažas, nebereikės iškeptos pjaustyti, ji iškart bus tinkamomis porcijomis. Taigi tešlą dėkite į formą, prispauskite pirštais ir šiek tiek pabadykite šakute, kad nekiltų. "Formas galite plonai patepti aliejumi ar sviestu, bet tai nebūtina", – sakė A.Serva.

Ant tešlos uždėkite džiovintų žirnių ar pupų – taip pat dėl to, kad tešla neiškiltų. Vėliau juos reikės išimti. "Bet žirniams ar pupoms nieko neatsitiks, galėsite juos naudoti kitam patiekalui", – užtikrino virėjas. Taip paruoštą tešlą formelėse dėkite į orkaitę, įkaitintą maždaug iki 160–180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių.

Tuo metu pasiruoškite įdarą. "Jis gali būti iš bet ko, ką turite šaldytuve. Dešrelės, lašiša, bet kas. Aš dedu kumpį", – sakė virėjas. Pjaustytą kumpį dėkite ant keptos tešlos. Tuomet išplakite kiaušinį, į jį įpilkite pieno arba grietinėlės. Su ja įdaras bus puresnis. Į šį mišinį įdėkite tarkuoto fermentinio sūrio, viską užpilkite ant kumpio. Ant viršaus užberkite svogūnų laiškų, druskos, pipirų ir viską vėl dėkite į orkaitę. Palikite 10–15 minučių.

Ant iškepto pyragėlio statykite salotų bokštą. Tai gali būti, pavyzdžiui, smulkiai supjaustytos morkos, cikorijos, ridikėliai, paprikos, laiškiniai česnakai. Viską užpilkite garstyčių ir aliejaus padažu. Vienam šaukštui aliejaus reikia maždaug dviejų šaukštų garstyčių. Padažą galite pagardinti įdėdami šiek tiek medaus. Viską papuoškite šviežiomis susmulkintomis morkomis, uždėkite žalumynų. Skanaus!


4 gaminimo žingsniai

Pirmas žingsnis: ant formelėse iškeptos tešlos sudėkite kumpį.

Antras žingsnis: išplakite kiaušinį, į jį sudėkite tarkuotą fermentinį sūrį.

Trečias žingsnis: užbarstę svogūnų laiškais, pyragėlį iškepkite orkaitėje.

Ketvirtas žingsnis: pyragėlį papuoškite mėgstamomis daržovėmis, užpilkite garstyčių ir aliejaus padažu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų