Toks sentimentalus ir saldus desertas, kuris nudžiugins vėsų vakarą prie puodelio arbatos.
Reikės
300 g miltų,
60 g cukraus,
180 ml rūgpienio,
1 kiaušinio,
0,5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
miltelinio cukraus pabarstyti,
aliejaus kepti,
šaukštelio degtinės.
Gaminimas:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir rūgpieniu. Suberkite miltus ir gerai išmaišykite. Išminkytą tešlą padėkite porai valandų į šaldytuvą. Paskui iškočiokite plonai, supjaustykite 10–15 cm ilgio ir 3 cm pločio juostelėmis. Viduryje kiekvienos juostelės padarykite įpjovą ir perkiškite, kad išeitų kaspinėlis.
Aliejų įkaitinkite, įpilkite šaukštelį degtinės, kad kepiniai neprisigertų riebalų, įmeskite gabalėlį žalios bulvės, kad aliejus nesitaškytų. Kai aliejus užvirs, dėkite po vieną žagarėlius ir virkite, vis apversdami, kad abi pusės gražiai pagelstų. Išvirusius išgriebkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų aliejaus perteklius. Sudėkite į lėkštę ir pabarstykite milteliniu cukrumi.
Naujausi komentarai