Receptų ir idėjų portalas „Šefo receptai“ kviečia naujoms patirtims

  • Teksto dydis:

Kiekvieną dieną naujų receptų nesugalvosi, o vis tie patys pasikartojantys patiekalai gali greitai įgristi. Kai taip nutinka, turbūt dažniausiai naujų receptų imame ieškoti... skambindami mamai arba internete.

Kaip tik ten rasite receptų ir idėjų portalą „Šefo receptai“. Idėjų ir sprendimų gali rasti įvairios kulinarinės praeities ir patirties turintieji – tai tarsi talpykla, kurioje yra ir tai, apie ką pirmiausia pagalvoja dažnas, ir tai, apie ką žino tik retas.

Kiekvieną dieną galvojame ir renkamės, ką valgyti, todėl nenuostabu, kad kartais ima ir ištinka idėjų stagnacija. Nežinote, kuo vaišinti susirinkusius giminaičius per Velykas? Trūksta idėjų pietums? Esate vegetaras ar ieškote ko nors egzotiško? Tokie kone egzistenciniai klausimai vargina ir eikvoja laiką, kurį jau galėtume skirti valgiui ruošti ar bent produktams įsigyti. „Šefo receptai“ – tai tokia vieta, kurioje galite rasti atsakymų į tą kankinantį klausimą – ką pasigaminti? Atsakymą bus lengviau rasti, jei žinosite, kiek laiko galite tam skirti, ką turite šaldytuve, taip pat, kaip vertinate savo įgūdžius virtuvėje. Taigi turėdamas atsakymus į šiuos klausimus galėsite tikslingiau ir efektyviau judėti prie kulminacijos – pasigaminto patiekalo skanavimo.

Kad daugiau laiko skirtume mėgavimuisi maistu, o ne galvojimui, ką pasigaminti, portale receptai suskirstyti pagal dienos metą, šventes ir progas, maisto pobūdį, ingredientus ir t. t. Čia siūlomos pietų, desertų, gėrimų, tradicinių ar tolimųjų kraštų patiekalų idėjos, kurias kiekvienas gali paruošti savo virtuvėje. „Šefo receptai“ – tai tarsi pagalba sprendžiant kaskart iškylantį vidinį galvosūkį „sugalvok, ką valgyti šiandien!“ Artėjant didžiosioms šventėms taip pat tai gali tapti puikiu sufleriu, kokius stebinančius patiekalus būtų galima padėti ant Velykų stalo.

Portale rasite ir pasaulio virtuvės – alžyriečių, kinų, prancūzų, italų ir kitų šalių –  receptų, kurie paįvairina ir išplečia meniu geografiją. Tolimųjų kraštų ar tiesiog netikėtų skonių receptai gali prabudinti ir išjudinti iš apėmusio kulinarinio sąstingio, suteikdami įdomesnių patirčių. Galbūt artimųjų ar tolimųjų kultūrų patiekalai pritaps jūsų virtuvėje ir atras nuolatinę vietą meniu.

Jei nesigundote receptais, atkeliavusiais iš svetur, o labiau mėgstate tradicinę mūsų kraštų virtuvę, tuomet portale rasite klasikinių patiekalų receptų ir idėjų improvizacijoms – nuo cepelinų, šaltibarščių iki aukštaitiško cibulynės. Ir visai nenuostabu, jei dalis lietuvių virtuvės klasikos pasirodys dar neragauta ir nepažinta. Naujų atradimų gali pateikti ir „Šefo receptų“ gėrimų idėjos. Vieni iš jų skirti gaivinti, kai kurie gali prilygti desertui, dar kiti – vaisių, uogų ar daržovių kokteiliai – paruošia energingai dienai.

Portalas „Šefo receptai“ yra skirtas ieškantiems ir norintiems rasti idėjų, skaičiuojantiems laiką, siekiantiems džiaugtis galimybe pasigaminti namuose ir matantiems kulinariją kaip kasdienybės paįvairinimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių