Pereiti į pagrindinį turinį

Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)

2024-12-08 10:00
DMN inf.

Kavos, šokolado ir pyragaičių mėgėjai austrai itin vertina namų kepinius. Lince gyvenanti žurnalistė, J. Keplerio universiteto mokslinė darbuotoja Daiva Müllegger-Trečiokaitė taip sužavėta austrų saldumynų, kad pati savo virtuvėje išbandė jų apie 100 ir išleido kepinių knygą „Kvepiantys“.

Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai)
Saldžių dovanų idėja – iš štrudelio gimtinės (receptai) / Organizatorių nuotr.

Siūlome receptą iš jos knygos „Kvepiantys“. Tai – gardūs ir puikiai atrodantys austriški sausainiai „Kalėdų eglutės“, kurie gali tapti puikia Kalėdų dovana. Jų tešla neretai vadinama „1–2–3“, nes dedama viena dalis cukraus, dvi sviesto ir trys miltų. Labai svarbu, kad sviestas būtų kambario temperatūros, bet neištižęs (geriausia jį iš šaldytuvo išimti valandą ar dvi prieš gaminant).


Sausainiai „Kalėdų eglutės“

Organizatorių nuotr.

130 g miltelinio cukraus,

260 g sviesto,

390 g miltų,

2 kiaušinių trynių,

Vanilės,

tarkuotos citrinų žievelės,

druskos,

raudonųjų serbentų arba abrikosų marmelado.

Minkštą sviestą išsukite su milteliniu cukrumi, suberkite miltus, citrinų žievelę ir druską. Po vieną įmuškite trynius. Tešlą apsukite maistine plėvele ir valandą palaikykite šaldytuve. Iškočiokite 5 mm storio lakštą ir išspauskite įvairaus dydžio žvaigždutes. Galite naudoti ir kitokias formeles. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje 160 °C temperatūroje kepkite sausainius apie 14 minučių. Dar neatvėsusius sutepkite marmeladu – 4–5 žvaigždutes sulipdžius mažėjančia tvarka aukštyn, pavyksta užsiauginti eglutes. Pabarstykite milteliniu cukrumi ir sudėję į skardinę dėžutę laikykite šaltai. Valgyti geriau po kelių dienų, kai marmeladas geriau įsigers į kepinį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų