Pereiti į pagrindinį turinį

Šalta kava – gardumynas ne tik vasarą

2010-08-28 23:59

Šaltą kavą idealiausia gerti karštomis vasaros dienomis, kai negalite apsispręsti, ar norite ko nors gaivaus, ar įprasto puodelio kavos. Tačiau net orams atvėsus šalta kava gali būti puikus gėrimas prie saldaus deserto.

Šalta kava nereiškia, kad tiesiog išsivirsite paprastos kavos ir leisite jai atvėsti – taip tik sugadinsite gėrimo skonį. Tačiau pasigaminti šaltos kavos patiems tikrai nesunku. Siūlome jums išbandyti keletą receptų.

Pats paprasčiausias – dabar labai populiarios kavos "Frappe". Paimkite maždaug po šaukštelį tirpios kavos ir cukraus. Jei mėgstate saldžią kavą, cukraus galite dėti du šaukštelius. Įpilkite šiek tiek vandens, kad apsemtų kavą ir cukrų. Šį mišinį trumpai paplakite plaktuvu. Kai cukrus ištirps, įdėkite kelis gabaliukus ledo, užpilkite maždaug pusę stiklinės pieno ir šlakelį vandens. Galiausiai viską šiek tiek pamaišykite.

Mėgstantys vaisius gali pasigaminti įvairių skonių šaltos kavos. Dabar parduotuvėse nesunkiai galima rasti įvairių sirupų. Išsirinkite tą, kurio skonio kavos norėsite. Išvirkite juodą kavą ir nukoškite ją, kad neliktų nuosėdų. Kai kava atšals, įpilkite šlakelį mėgstamo sirupo ir pieno. Jei norite, kad kava būtų dar šaltesnė, įdėkite ledukų. Vietoj sirupo taip pat galite naudoti sultis.

Šaltą kavą galite papuošti plakta grietinėle, užbarstyti cinamono ar migdolų drožlių. Įdomaus skonio gali suteikti šlakelis amareto ar ištirpintas šaukštas medaus. Norintys sotesnio kokteilio vietoj pieno ir vandens gali naudoti ledus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų