- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Savaitgalio pietums – azijietiška sriuba ir tartaletės, pagardintos naminiais ledais
-
Savaitgalio pietums – azijietiška sriuba ir tartaletės, pagardintos naminiais ledais
-
Savaitgalio pietums – azijietiška sriuba ir tartaletės, pagardintos naminiais ledais
-
Savaitgalio pietums – azijietiška sriuba ir tartaletės, pagardintos naminiais ledais
-
Savaitgalio pietums – azijietiška sriuba ir tartaletės, pagardintos naminiais ledais
-
Savaitgalio pietums – azijietiška sriuba ir tartaletės, pagardintos naminiais ledais
Nuotaikingasis šefas Gian Luca Demarco siūlo pasigaminti sriubą, kuri padės atgauti jėgas po visų švenčių, sušildys šaltais žiemos vakarais ir, kaip juokauja pats šefas, netgi bus soti.
Galbūt netikėta, bet šį kartą TV3 laidos „Gardu Gardu“ šefas pasiūlys azijietišką sriubos variantą, kur maišysis aštrumas, gaivumas, kartumas ir sūrumas. O kas geriausia, nuostabiuose ingredientuose gausu vitaminų, kurie taip reikalingi šaltuoju sezonu.
Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas prisimins senąsias ir turbūt kiekvienuose namuose esančias tartalečių formeles ir pagamins fantastišką desertą su karamelizuotomis slyvomis. O kad būtų dar gardžiau, parodys, kaip labai lengvai ir greitai pasigaminti naminius bananinius ledus. Ir štai turime klasikinį duetą – karštas tartaletes su šaltais ledais.
Azijietiška sriuba su mėsos kukuliais
Jums reikės:
• 1 daržovių sultinio kubelio
• 1 pundelio bok choy (kininio bastučio)
• 1 lapinio kopūsto šakelės (Kale)
• 2 citrinžolių
• 1 morkos
• Imbiero
• 1 jelapeno
• Sojos padažo
• Balzaminio acto
• 400 g smulkintos kiaulienos
• 0.5 citrinos
• Saujelės česnako laiškų
• 1 kiaušinio
• 1 česnako skiltelės
Gaminimas. Stambiai supjaustyti bok choy ir lapinį kopūstą. Šiaudeliais supjaustyti morką. Susmulkinti citrinžoles. Užvirinti vandenį su sultinio kubeliu ir įdėti 1 cm dydžio imbiero gabalėlį ir perpjautą pusiau jelapeną. Į įkaitintą keptuvę su alyvuogių aliejumi dėti citrinžoles, lapinį kopūstą, bok choy, užpilti šlakelį sojų padažo ir šlakelį balzaminio acto. Šiek tiek apkepinti ir sudėti į puodą. Apkepinti morkas ir taip pat suberti į puodą. Smulkintą kiaulieną sumaišyti su pusės citrinos sultimis, šiek tiek tarkuoto imbiero, smulkintais česnako laiškais, kiaušiniu, druska ir pipirais. Suformuoti mažus kukulius. Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi apkepinti smulkintą česnaką, tuomet sudėti kukulius ir apkepti iš visų pusių. Tuomet įpilti šlakelį sojos ir sultinio, kad apsemtų iki pusės. Patroškinti, kol pilnai iškeps. Serviruojant pirma į dubenį dėti kukulius ir užpilti sultiniu su daržovėmis.
Mini tartaletės su slyvomis ir naminiais ledais
Tešlai reikės:
• 190 g sviesto
• 250 g miltų
• 20 g cukraus
• 50 g pieno
• 1 kiaušinio trynio
Karamelizuotoms slyvoms reikės:
• 7 mėlynųjų slyvų
• 2-3 šaukštų rudojo cukraus
• 30 g sviesto
Kremui reikės:
• 2 kiaušinių
• 145 g cukraus
• 20 miltų
• 95 sviesto
Naminiams bananiniams ledams reikės:
• 4 bananų
• 0.5 cukraus pudros
• 200 ml grietinėlės
Gaminimas. Sviestą išmaišyti su biriais ingredientais iki vientisos masės. Supilti pieną ir kiaušino trynį bei maišyti, kol masė taps blizgi ir vientisa. Leisti tešlai „pailsėti“ apie 1 val. šaldytuve. Rudąjį cukrų supilti į keptuvę ir nemaišant išlydyti. Tuomet įmaišyti sviestą, sudėti pusiau perpjautas slyvas ir sumažinus kaitrą palikti karamelizuotis, kol suminkštės. Keptuvę uždengti. Kremui pakaitinti sviestą. Likusius kremui skirtus ingredientus supilti į indą ir išplakti. Po truputį ir plakant supilti karštą sviestą. Tešlą iškočioti 3-4 cm storio. Formeles ištepti sviestu, pabarstyti miltais ir padengti tešla. Įdėti karamelizuotą slyvą ir užpilti kremu. Kepti orkaitėje 160°C temperatūroje apie 30 min. Ledams pradžiai sušaldyti smulkiai pjaustytus bananus. Tuomet juos suberti į virtuvinį kombainą ir sumalti iki miltų konsistencijos. Įberti cukraus pudros ir po truputi pilant grietinėlę malti iki vientisos ledų masės. Tartaletes valgyti šiltas su ledais.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
V. Klopova: gaminant ir mėgaujantis negali nepavykti
Tinklaraščio "Gaminame ir mėgaujamės" autorė Viktorija Klopova savo siūlomais patiekalais siekia paįvairinti kasdienį stalą. Pačios kuriamą tinklaraštį ji vadina virtualiąja knyga, kurioje bent kelis įdomius puslapius gali ...
-
Kai norisi skaniai, bet paprastai: orkaitėje kepti kiaulienos šonkauliai
Nors kiaulienos šonkauliai atrodo neatsiejami nuo dūmo kvapo ir kepimo grilyje, tačiau šaltuoju metų laiku jį kurti prisiverčia ne visi. ...
-
Varškėčių receptų idėjos: kaip papuošti stalą bei nudžiuginti gomurį
Bėgant metams varškėčiai neužleidžia savo pozicijų ant lietuvių stalo bei iki šiol yra itin mėgstami ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų. ...
-
Z. Čeponytė: karantinas aptramdė maisto švaistūnus (receptai)
Dažnai prisiperkate daugiau maisto, nei reikia? Vakarienės likučius išmetate? Vis pamirštate laiku suvartoti šaldytuve pasislėpusias gėrybes? Tuomet smarkiai prisidedate prie maisto švaistymo ir esate vienas iš statistin...
-
Užgavėnių tradicijas prisiminkite namuose: ką patiekti, kad metai būtų sotūs ir laimingi?
Jau nuo seno Užgavėnės Lietuvoje buvo pripažįstamos kaip viena linksmiausių žiemos švenčių. Persirengėlių eitynės, gausios vaišės ir Morės deginimas – pramoga ne tik mažiesiems, bet ir suaugusiems. Vis dėlto, dėl šal...
-
Savaitgalio delikatesas – traškios stintos ir bananų pyragaičiai
Paprastai vasario mėnesį žuvies mėgėjai suplūsta į Palangą ragauti įvairiai paruoštų stintų. Šiemet to padaryti nepavyks, tačiau gardžiuotis šiomis agurkais kvepiančiomis žuvelėmis tikrai galime kiekvienas. ...
-
Valentino diena virtuvės naujokams: paprasti receptai, kuriais nustebinsite mylimąjį
Įvairios staigmenos – svarbi vasario 14-osios dalis, kai didžioji pasaulio dalis švenčia meilės dieną. Visgi šiemet įsimylėjusiųjų dieną poros praleis ne romantiškai vakarieniaudamos restoranuose, o namuose. ...
-
Šv. Valentino dienos pietums – keptas aštuonkojis su krevečių padažu
Meilės diena – ypatinga, kai rodome dėmesį ir lepiname savo mylimiausius. Gardūs pietūs – puikus būdas ne tik nustebinti antrąją pusę, bet ir kartu romantiškai praleisti laiką. ...
-
I. Bagūnė: kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai5
Kiekviena virtuvėje besisukanti šeimininkė gali tai daryti princesiškai ir be streso – įsitikinusi maisto tinklaraščio "Virtuvės princesė" autorė Irma Bagūnė. Su savo sekėjais ji dalijasi paprasto maisto receptais...
-
Rauginti kopūstai – net ir šokoladinio torto slaptasis ingredientas (trys receptai)
Lietuviška virtuvė neįsivaizduojama be raugintų kopūstų ir iš jų gaminamų patiekalų. Maloniai rūgšti raugintų kopūstų sriuba ar sotus troškinys puikiai sušildo šaltą žiemos dieną, o organizmas gauna reik...