Taip pat televizijos žiūrovai išgirs įdomų pasakojimą apie nuimto vanilės derliaus apdorojimo procesą iki kokybiško galutinio rezultato – sultingų vanilės ankščių.
Profesionalus kulinaras Gian Luca ypatingą dėmesį skirs geram steikui ir parekomenduos, kokią mėsą geriausia naudoti, kaip ją teisingai iškepti, ir, koks garnyras labiausiai tiks prie jo. Taigi jis iškeps sauso brandinimo jautienos antrekotą su grilintomis daržovėmis. Jo laidos partneris Ali liks sužavėtas ir nesigėdydamas teigs, kad visi žiūrovai gali dabar jam pavydėti.
Vyriškai užkandę laidos vedėjai pereis prie saldžiosios laidos dalies, kurioje profesionalus konditeris Ali vėl nudžiugins visų damų širdis ir iškeps lazdyno bei migdolų riešutų morenginį biskvitą, kurį perteps kreminio sūrio ir plaktos grietinėlės kremu su šviežiomis uogomis.
Kodėl nereikia baklažano nulupti ir mirkyti druskoje, kaip teisingai ir lengvai supjaustyti papriką bei kitos maisto gaminimo gudrybės iš profesionalų lūpų – šį šeštadienį 9.30 val. televizijos laidoje „Gardu Gardu“ per TV3.
Jautienos antrekotas su grilintomis daržovėmis
Reikės:
• 2 gabaliukų sauso brandinimo jautienos antrekoto
• 1 cukinijos
• 1 baklažano
• 1 raudonosios paprikos
• 200 g vyšninių pomidoriukų su šakelėmis
• Kelių žiupsnelių druskos
• Kelių žiupsnelių šviežiai maltų juodųjų pipirų
• Ypač tyro alyvuogių aliejaus
• 2-3 valg. š. baltojo balzaminio acto
Gaminimas. Prieš kepimą mėsą palaikyti bent pusvalandį kambario temperatūroje ir gerai nusausinti. Cukiniją ir baklažaną supjaustyti maždaug 0,5 cm storio apvaliomis riekelėmis. Iš paprikos išimti sėklas ir supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Gerai įkaitinti grilį arba grilio keptuvę. Ant įkaitusios keptuvės sudėti mėsos gabaliukus ir gerai apskrudinti iš abiejų pusių maždaug po 4 minutes. Tada perdėti mėsą ant kepimo skardos ir kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje iki 10 minučių. Jeigu turite orkaitę su termometru, matuojančiu mėsos vidinę temperatūrą, kepti 90°C temperatūroje iki mėsos vidinė temperatūra pasieks 57-60°C.
Tuo tarpu ant grilio keptuvės apskrudinti visas pjaustytas daržoves ir pabaigoje – pomidoriukus kartu su šakelėmis. Iškepusias pjaustytas daržovės sudėti į dubenį. Kitame dubenėlyje gerai išmaišyti 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus kartu baltuoju balzaminiu actu, žiupsneliu druskos, pipirų ir persilado prieskonių. Gautu mišiniu užpilti grilintas daržoves ir išmaišyti. Iškepusią mėsą apibarstyti rupia druska ir šviežiai maltais juodaisias pipirais. Leisti porą minučių pailsėti ir supjaustyti 1 cm storio riekelėmis. Patiekti kartu su grilintomis daržovėmis ir pomidoriukais ant šakelių.
Lazdyno ir migdolų riešutų pyragas su kreminio sūrio įdaru ir šviežiomis uogomis
Biskvitui reikės:
• 40 g migdolų riešutų
• 40 g lazdyno riešutų
• 20 g miltų
• 40 g cukraus pudros
• 90 g cukraus
• 3 kiaušinių baltymų
Įdarui reikės:
• 3 dideli valg. š. kreminio sūrio arba rikotos
• 500 ml grietinėlės
• 0,5 citrinos žievelės
• 1/3 vanilės ankšties
• Šviežių uogų (aviečių, gervuogių, šilauogių)
Gaminimas. Kiaušinių baltymus kartu su cukrumi išplakti iki standžių blizgių putų. Į elektrinį smulkintuvą suberti riešutus, cukraus pudrą ir miltus. Sumalti iki vienodai smulkių trupinių. Po truputį iš lėto sukamaisiais judesiais maišyti baltymų masę ir berti į ją trupinius. Išmaišyti iki vientisos masės ir sudėti ją į konditerinį maišelį, kurio pagalba po lygiai padalinti masę į dvi apvalias kepimo formas arba žiedus (18 cm diametro). Išlyginti paviršių ir nepalikti ant dugno tarpelių. Kepti iki 160°C įkaitintoje orkaitėje 10 minučių. Iškepusius biskvitus atvėsinti ir išimti iš kepimo formų.
Grietinėlę lėtai išplakti kartu su kreminiu sūriu iki vientisos blizgios masės. Neperplakti. Įdėti vanilės ankšties sėklyčių, įtarkuoti citrinos žievelės ir gerai išmaišyti. Gautą kremą konditerinio maišelio pagalba tolygiai paskirstyti ant vieno biskvito paviršiaus maždaug 3 cm storio sluoksniu. Įsprausti įvairių šviežių uogų ir uždengti antruoju biskvitu. Paviršių galima apibarstyti cukraus pudra ir dekoruoti šviežiomis uogomis.
Naujausi komentarai