Savaitgalio pusryčiams – omletas su pievagrybiais tortilijoje ir trapus varškės pyragas

  • Teksto dydis:

Savaitgalis yra tas laikas, kuomet norisi palepinti save ir kitus. Ir lepintis galima pradėti jau nuo pat ryto.

TV3 laidos „Gardu Gardu“, rodomos šeštadieniais 9 val.,  vedėjas Gian Luca Demarco pusryčiams siūlo išsikepti ne įprastą omletą, o susuktą į tortiliją. Purų, kvapnų, praturtintą parmezano sūriu ir pievagrybiais omletą labai patogu valgyti rankomis – tai kodėl gi pusryčiams nepersikelti ant sofos – su šiuo patiekalu tai visiškai saugu.

Profesionalus konditeris Ali Gadžijevas desertui siūlo pasigaminti trapios tešlos pyragą su kreminiu, kvepiančiu vanile varškės įdaru. Skanu valgyti tiek šiltą, tiek šaltą. Tikrai patiks visiems.

Omletas su pievagrybiais tortilijoje

Jums reikės (2 porcijoms):

    • Kiaušinių

    • 2 šalotinių svogūnų

    • 4-5 pievagrybių

    • Alyvuogių aliejaus

    • 4-6 kiaušinių

    • 50-70 ml grietinėlės

    • 70-80 g parmezano sūrio

    • Persilade prieskonių

    • Druskos

    • Pipirų

    • 2 tortilijų

Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais, pievagrybius skiltelėmis. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu alyvuogių aliejaus įberti pusę svogūnų (kitą dali palikti antrai porcijai). Kepti, kol suminkštės.

Kiaušinius išplakti su grietinėle, įberti parmezano sūrio, Persilade prieskonių, druskos, pipirų ir permaišyti. Pusę plakinio įpilti į keptuvę ant svogūnų ir ant viršaus dėti pievagrybius. Kepti ant silpnos kaitros. Kol viršus dar skystas, uždėti tortilijos lakštą ir kepti, kol pilnai iškeps. Omletą apversti ir apkepti kitą pusę su tortilija. Išėmus iš keptuvės susukti vyniotinį, kad tortilija liktų viršuje.

Antrai porcijai viską kartoti. Valgyti su mėgstamomis salotomis.

Trapus pyragas su varškės įdaru

Tešlai reikės:

    • 260 g sviesto

    • 260 g cukraus

    • ½ šaukštelio druskos

    • 600 g miltų

    • 2 kiaušinių

Varškės įdarui reikės:

    • 250 g kreminio sūrio

    • 125 g varškės

    • 75 g cukraus

    • 2 kiaušinių

    • 10 g kukurūzų krakmolo

    • Vanilės ekstrakto

    • 50 g razinų

Grietinėlės kremui reikės:

    • 300 g grietinėlės

    • 30 g cukraus

Sviestą išplakti su cukrumi. Suberti miltus, druską ir maišant po vieną įmušti kiaušinius. Baigti minkyti rankomis, kol tešla taps vientisa. Ją atskirti į dvi dalis, suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve sutvirtėti.

Įdarui visas žaliavas, išskyrus razinas, su trintuvu sutrinti iki vientisos masės. Į gautą masę įmaišyti razinas.

Formuoti pyragą reikia pradėti nuo tešlos. Abi dalis iškočioti vienodo storio lakštais. Kepimo formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Formos dugną ir šonus padengti tešla, supilti varškės masę. Forma neturi būti visiškai pilna.

Ant viršaus uždėti tešlos lakštą, prispausti kraštus ir paviršiu patepti kiaušinio plakiniu.

Kepti iki 155°C įkaitintoje orkaitėje 55 min.



NAUJAUSI KOMENTARAI

  • Skelbimai
  • Pranešk
    naujieną
  • Portalo
    svečias
  • Orai
  • TV
    programa
  • Žaidimai
  • Horoskopai
  • Facebook
  • Twitter
  • RSS

Galerijos

Daugiau straipsnių