Šį šeštadienį 8.30 val. TV3 televizijos žiūrovus žadins ir į kulinarinę kelionę kvies laida „Virtuvės istorijos“. Karantino metu į azartišką dvikovą dėl geresnio kulinaro vardo stoja ne žinomi žmonės, o laidos vedėjai, šefai Ilona Juciūtė-Čibirkienė ir Dilanas Dampella Gamage. Nuspręsti, kuris iš jų geresnis kulinaras tenka kviestinei žvaigždei, kuri, įvertinusi abu patiekalus, išrinks skanesnį.
Laidos vedėjai gamins visiems puikiai pažįstamus šventinio stalo patiekalus, tačiau patobulintus moderniais akcentais ir šiuolaikiškais skoniais: Ilona ruoš baltą mišrainę su avokadais ir virtu kumpiu, o Dilanas obuolių sultyse mirkys silkę bei ją patieks su šeivamedžio sirupe marinuotais moliūgais ir burokėliais.
Siekiant, jog šefų kova būtų sąžininga, įvertinti jų kulinarinių sugebėjimų ir patiekalų atvyks tikras švenčių žinovas, renginių asas ir laidos „Penkių žvaigždučių būstas“ vedėjas Tomas Grigaitis. Vyras pasakoja, jog nors pats nėra gabus kulinarijoje, tačiau pavalgyti, o ypač padegustuoti dar neragautų skonių, tikrai neatsisako.
„Mano santykis su virtuve yra didelis, nes ten ateinu pavalgyti, tačiau su pačiu maisto ruošimu ryšys prilygtų kaip agurko su klaviatūra. Visgi, asmeniškai pats nesu didelis tradicinių lietuviškų patiekalų gerbėjas, juos valgau tik per Kūčias, jog su mama nereiktų pyktis. Tačiau ši Dilano ruošta silkė tikrai nustebino. Lai neįsižeidžia tie, kurių silkes esu ragavęs, bet ši buvo skaniausia“, – pagyrų laidoje negailės T. Grigaitis.
Renginių vedėjas prisipažįsta, jog su nekantrumu laukia švelnėjančių karantino sąlygų ir į trasą sugrįžtančių renginių maratono. Tačiau, kol dar tenka palaukti, Tomas taip pat nesėdi sudėjęs rankų ir organizuoja internetinius protmūšius.
Obuolių sultyse mirkyta silkė su šeivamedžio sirupe marinuotais moliūgais ir burokėliais
Reikės:
250 g silkės;
0,5 l obuolių sulčių;
2 svogūnų;
pusės šaukštelio cinamono;
3 cinamono lazdelių;
2 riekių juodos duonos;
0,5 kg virtų burokėlių;
100 ml balzaminio acto;
100 g sviesto;
2 šauktų rudojo cukraus;
200 g majonezo;
20 g svogūnų laiškų;
100 g grietinės;
6 putpelių kiaušinių;
200 g moliūgų;
200 g šviežių burokėlių;
100 ml acto;
100 g cukraus;
100 ml šeivamedžio sirupo;
šlakelio sojų padažo;
saujelės mažų žalumynų.
Supjaustytą svogūną apipilkite obuolių sultimis, apibarstykite cinamonu, įdėkite cinamono lazdeles, užpilkite 25 ml acto ir viską gerai išmaišykite. Į šį marinatą sumerkite silkę ir palikite kuriam laikui pasimarinuoti. Tuo metu išvirkite putpelių kiaušinius. Daržovių marinatui sumaišykite 50 ml acto su 150 ml vandens ir pagardinkite šeivamedžio sirupu. Į marinatą sudėkite plonai pjaustytą moliūgą ir šviežius burokėlius bei palikite kuriam laikui pasimarinuoti. Virtus burokėlius supjaustykite kubeliais, pagardinkite cukrumi, šlakeliu sojų padažu bei balzaminiu actu ir pakepinkite keptuvėje ant gabalėlio sviesto. Juodos duonos riekeles sutrinkite trintuvu iki trupinių ir pakepinkite svieste. Padažui svogūnų laiškus susmulkinkite trintuvu bei sumaišykite su majonezu ir grietine. Marinuotą silkę patiekite kartu su daržovėmis, duonos trupiniais, virtais putpelių kiaušiniais bei paruoštu padažu.
Naujausi komentarai