Pereiti į pagrindinį turinį

Senas ikarusas virto kavine

2009-07-18 23:59
Palaikymas: K.Ivančenko su gyvenimo draugu Giedriumi Klimkevičiumi ir jų sūnumi.
Palaikymas: K.Ivančenko su gyvenimo draugu Giedriumi Klimkevičiumi ir jų sūnumi. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Traškus prancūziškas lietinis paduodamas tiesiai pro ikaruso autobuso langą. Tokią viziją įgyvendino dvi draugės, nusprendusios atidaryti nedidelę prancūziškų lietinių kepyklėlę Vilniaus senamiestyje.

Prancūziškas lietinis – didelis, plonas, traškus, iš pažiūros labai panašus į lietuvišką, tačiau kitokio skonio. Jį iškepti užtenka poros minučių, tuomet svarbiausia padaryti tinkamą įdarą. Prancūziški lietiniai būna paprasti, su mėsos, žuvies, sūrio ar kitokių produktų įdaru, taip pat desertiniai.

Dvi šio patiekalo gerbėjos nusprendė jį atvežti į Vilnių, o su juo ir šiek tiek prancūziškos dvasios. Taip sostinės senamiestyje šią savaitę atsirado nauja kavinukė "Art Cafe creperie" (Aušros Vartų g. 4). Prancūziškus lietinius čia bus galima valgyti vietoje arba išsinešti.

Idėjos sumanytojos Kristina Ivančenko ir Rūta Elkimavičiūtė prancūziškus lietinius kepti mokėsi Prancūzijoje, kaimelyje Bretanės regione. Specialiai dėl šio tikslo Lietuvą jos buvo palikusios ištisus metus. "Esame diplomuotos prancūziškų lietinių gaminimo specialistės", – atidarymo šventėje juokėsi jos, negalėdamos atsidžiaugti, kad pagaliau išsipildė jų ilgai puoselėta svajonė.

Kavinė, pavadinta "Art Cafe creperie", vilios ne tik gardžiais lietiniais, bet ir išskirtine aplinka. Jos interjeras sukurtas naudojant seno autobuso "Ikarus" detales. Žmonės sėdi ant senų jo sėdynių, kėbulas naudojamas vietoj baro. Kavinėje bus organizuojamos įvairios parodos. Atidarymo dieną čia buvo pristatyti fotografo Gedimino Žilinsko darbai.

"Tikimės, kad su kitais šios gatvelės (Aušros Vartų g.) gyventojais, kaimynais, padarysime ją pačia nuostabiausia, šauniausia, mėgstamiausia Vilniuje", – vylėsi R.Elkimavičiūtė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų