Pereiti į pagrindinį turinį

Šiltos burokėlių salotos

2014-12-04 11:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Burokėliai naudingi mūsų organizmui dėl gausybės vitaminų bei kitų naudingų medžiagų, tačiau kartais pritrūksta išradingumo, kokiu nauju būdu juos paruošti. Galbūt nesate mėginę šiltų burokėlių salotų? Tuomet turite puikią progą tai padaryti!

Reikės

500 g burokėlių,

2 apelsinų,

1/4 stiklinės riešutų,

1 arbatinio šaukštelio garstyčių,

3 valgomųjų šaukštų aliejaus,

1 valgomojo šaukšto cukraus,

1 valgomojo šaukšto vyno acto,

2 česnako skiltelių,

petražolių (pagal skonį).

Paruošimo būdas

Burokėlius supjaustome nedideliais kubeliais (1,5 cm), suberiame ant folijos. Apšlakstome aliejumi, pagardiname žiupsneliu druskos ir šviežiai maltais pipirais, įdedame smulkintų česnako skiltelių. Sugniaužiame foliją ir sandariai užlankstome viršų, dedame į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti 35 min.

Nulupame du apelsinus taip, kad liktų kuo mažiau baltos luobelės. Supjaustome 2 cm gabalėliais ir sudedame į salotų dubenį, kad apelsinų sultys sutekėtų į dubens apačią, nupilame tris valgomuosius šaukštus sulčių į puodelį, kurį papildome šaukštu vyno acto, šaukšteliu garstyčių, šaukštu cukraus ir trimis šaukštais aliejaus – viską gerai išmaišome, kad užpilas taptų vientisas.

Imame iškeptus burokėlius iš orkaitės, atvėsiname keletą minučių, tuomet sudedame prie apelsinų, pagardiname riešutais (geriausiai graikiniais) ir apšlakstome pasigamintu užpilu, puošiame petražolėmis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų