- Klaipeda.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Rugsėjo 1-oji – ne tik mokslo bei žinių, bet ir maisto šventė, kurią, grįžus po iškilmių mokykloje, vaikams galima suruošti namų virtuvėje. Todėl lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė ragina šeimas šią progą smagiai paminėti drauge ir pasigaminti skanių bei sveikų skanėstų. 3 kulinarijos ekspertės pateikiamos idėjos ne tik padės sustiprinti vaikų organizmą, bet ir išspręs užduotį, kokių užkandžių jiems į mokyklą įdėti kitą dieną.
Pieno bei ledų kokteilis su mėlynėmis
2 porcijoms reikės: 100 g mėlynių, 2 šaukštų medaus, 2 arbatinių šaukštelių vanilės, stiklinės pieno, 2 šaukštų vanilinių ledų.
Į plaktuvą suberkite mėlynes, vanilę, supilkite medų, pieną ir įdėkite ledus. Viską gerai suplakite. Kokteilį supilkite į stiklines, ant viršaus užberkite mėlynių ir įkiškite šiaudelius.
„Mėlynių sezonas dar nėra pasibaigęs: šios uogos – ne tik labai skanios, bet yra ir tikras vitaminų užtaisas prasidėjusiam rudeniui. Jos visapusiškai gerina organizmo veiklą, atsparumą įvairiausioms ligoms. Mėlynės – ir puikus bei natūralus vaistas vaikų akims, o pieno ir ledų baltymai – tiek naudingi, tiek labai reikalingi. Tai ne tik gaivus, sveikas, bet ir ypač skanus desertas. Be to, jis primins vasarą, o kartu su vaikais jį gaminti ypač smagu“, – sako B. Baratinskaitė.
Arbūzų ir fetos salotos
4 porcijoms reikės: 400 g arbūzo, 2 trumpavaisių agurkų, ryšulėlio mėtų, 2 šaukštų alyvuogių aliejaus, 200 g fetos, 2 arbatinių šaukštelių balzamiko acto.
Gabalėliais supjaustykite arbūzą ir agurkus, sudėkite į indą ir suberkite nuskintus mėtos lapelius. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Paskaninkite prieskoniais, tik nepadauginkite druskos, nes fetos sūris – ganėtinai sūrus. Salotas sudėkite į lėkštes, užbarstykite fetą, likusius mėtos lapelius, o balzamiko actą užpilkite prieš patiekiant.
„Šios salotos – gaivios, skanios ir labai maistingos. Mitybos ekspertų teigimu, fetos sūris gerina širdies veiklą, subalansuoja nervų bei raumenų sistemų funkcijas, stiprina dantis ir kaulus. Kartu su sunokusiais arbūzais toks derinys bus tikras pasigardžiavimas tiek vaikams, tiek ir suaugusiems“, – pastebi B. Baratinskaitė.
Spalvoti vaisių iešmeliai
7 iešmeliams reikės: saujos žemuogių, dviejų saujų braškių, 2 mandarinų, 1 mango, trečdalio ananaso, 2 kivių, po saują žalių ir raudonų besėklių vynuogių, mėlynių.
Imkite 7 iešmelius ir suverkite vaisus bei uogas tokia tvarka: 1 žemuogė, 1 braškė, 1 skiltelė mandarino, po kubelį mango, ananaso, kivio, 1 žalią ir 1 raudoną vynuogę, 2 mėlynes.
„Šio spalvoto ir ypač gardaus užkandžio gamybos procesas – labai smagus. Jis tik įrodo, kad maisto ruošimas su vaikais gali būti itin įtraukianti pramoga. Be to, toks užkandis yra ypač turtingas vitaminais, kurį nusinešę kitą dieną į mokyklą mažieji galės sveikai smaguriauti ir netgi susirasti draugų, nes šie iešmeliai tikrai patrauks aplinkinių dėmesį“, – teigia B. Baratinskaitė
NAUJAUSI KOMENTARAI
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...
-
Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...
-
Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai2
Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...
-
Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?1
Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...
-
Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)1
Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...
-
Dietistė V. Uzielė: sveikas maistas – geresnio gyvenimo sau palinkėjimas (receptai)14
„Sveika mityba yra daugiau nei maistas, daugiau nei žinojimas, ką valgyti. Tai gyvybė, sveikata, meilė sau ir savo kūnui ir ramybė jame“, – sako instagramo paskyroje „viki.heal“ rašo dietistė ir gyvensenos medicinos ...
-
Patiekalai įsimylėjusiems: piniginei draugiškas romantiškas vakaras1
Šv. Valentino dieną norisi ypatingomis vaišėmis palepinti mylimuosius. Tik nebūtina tai daryti prabangiame restorane – romantišką vakarą puikiai ir pernelyg neišlaidaujant galima praleisti namuose, drauge smagiai gaminant...
-
Kai susipina aistra gaminti ir noras dalintis (receptai)
Edita Guščienė, kaip ir daugelis moterų, maisto gaminimu susidomėjo ištekėjusi. Ji neabejoja, kad ir šiuo metu sostinėje studijuojanti dukra, atėjus laikui, panirs į skonių paieškas. Tad su meile kaupia patarimus savo feisb...
-
Patiks visai šeimai: greitai, sočiai, nebrangiai (receptai)4
Dažnai sukame galvą, kaip pamaitinti vyrą ir vaikus per ilgai negaištant prie viryklės ir pernelyg neišlaidaujant. Atsakymą į klausimą, ką gaminti, galima rasti pasidarius į konservų atsargų. Verdami be mėsos, tačiau tikrai pasotinan...
-
Maisto gamyba vienkiemio gyventojai – tarsi meditacija (receptai)2
Vienkiemyje Vilniaus rajone prieš kelerius metus su vyru Vaidotu apsigyvenusi Eliza Bielinė sako grįžti gyventi į miestą nebegalvojanti. O kadangi didžiausias jos hobis yra maistas – labai mėgsta tiek valgyti, tiek gaminti, – ėmė da...