Pereiti į pagrindinį turinį

Skonio paslaptis: saldžios ir sultingos keptos paprikos

2015-11-26 15:45
jokuboreceptai.lt
Skonio paslaptis: saldžios ir sultingos keptos paprikos
Skonio paslaptis: saldžios ir sultingos keptos paprikos / A. Ufarto/ BFL nuotr.

Šiandieną atskleisime daugybės gardžių patiekalų skonio paslaptį - orkaitėje kepsime paprikas. Vos 5 min. paruošti ir 25 min. kepti!

Sudėtinės dalys:

Raudonoji paprika, 3 vnt.

Čili prieskoniai, 1/2 a. šaukštelis

Druska, žiupsnelis

Alyvuogių aliejus, 2 v. šaukštai

Gaminimas:

Tik kepant paprikas išryškėja jų saldumas ir dūmo skonis. Minkštos, sultingos ir aromatingos keptos paprikos naudojamos daugybės patiekalų receptuose (šiuose galima tiesiog pakeisti šviežią papriką kepta): sriuboms, troškiniams, padažams, naminiams mėsainiams ir burgeriams, sumuštiniams, picoms, omletams ir daugelyje kitų. Iškepti papriką yra baisiausiai lengva. Štai keletas būdų kepti paprikas orkaitėje:

Nuplauti paprikas ir nesmulkintas sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo formos, tuomet dėti kepimo formą į iki įkaitintą orkaitę kepti 20 min., apversti paprikas ir kepti dar 20 min., kol odelė ims degti. Paprikoms iškepus, sukepusią odelę ir sėklalizdžius pašaliname.

Nuplauti papriką ir suvyniojus ją į foliją padėti ant įjungtos dujinės viryklės kaitvietės, t.y. kepti ant tiesioginės ugnies. Kepimas truks tik 10 min. Nepamirškite, jog folija karšta ir imkite su pirštine. Paprikos odelė taip pat bus suskrudusi – ją pašalinkite.

Štai šis būdas man priimtiniausias. Nuplauname paprikas ir išvalome sėklalizdžius. Supjaustome pailgomis juostelėmis. Į puodą pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame žiupsnelį maltų čili prieskonių ir druskos, išmaišome. Suberiame paprikos juosteles ir sukame (maišome) puode, kol aliejus apgobs jas. Suberiame šias paprikas į kepimo formą (arba kepimo popieriumi išklotą kepimo formą) ir pašauname į orkaitę kepti 25 min.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų