Pereiti į pagrindinį turinį

Smidrai su olandišku padažu ir vytintu kumpiu

2014-05-11 07:00
DMN inf.
Shutterstock nuotr.

Reikės
smidro ūglių,
vytinto kumpio (kiek smidro ūglių, tiek kumpio juostelių),
alyvuogių aliejaus,
6 kiaušinių trynių,
½ citrinos sulčių,
300 g sviesto,
druskos, baltųjų maltų pipirų.

Paruošimo būdas

Smidrų ūglius apvynioti vytinto kumpio juostelėmis, apšlakstyti aliejumi. Taip paruoštus ūglius galima laikyti šaldytuve tol, kol jų prireiks. Paruoštiems ūgliams olandiškas padažas gaminamas vadinamojoje vandens vonelėje: į silpnai verdantį puodą su vandeniu reikia įdėti metalinį ar karščiui atsparų stiklinį indą, į jį supilti kiaušinių trynius, pusės citrinos sultis ir plakti šluotele. Kai plakinio masė padidės du kartus ir tryniai taps šviesiai geltoni, pradėti palengva į šią masę pilti lydytą sviestą – ne visą iš karto, o per kokius 5-6 kartus. Jei masė pasidarys per tiršta, galima į ją įpilti keletą lašų verdančio vandens. Padažą paskaninti druska bei pipirais pagal skonį ir tiekti su prieš tai paruoštais ūgliais (vytinto kumpio juostelėmis apvynioti ūgliai kepami orkaitėje, kol kumpis apskrus).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų