Šokoladinis varškės pyragas su kava

  • Teksto dydis:

Nuostabaus šokoladinio varškės pyrago receptas. Gaivumo suteiks apelsinas ir ne per saldus varškės kremas. Gaminame namuose.

Sudėtinės dalys:

Miltai, 100 g

Cukrus, 1 stiklinė

Šokoladas (tamsusis), 250 g

Kiaušinis, 2 vnt.

Sviestas, 100 g

Kava, 100 g

Riešutai, 130 g

Kepimo milteliai, 1 a. šaukštelis

Varškė, 500 g

Grietinė, 400 g

Vanilinis cukrus, 2 a. šaukšteliai

Apelsinas, 2 vnt.

Želatina, 3 v. šaukštai

Vanduo, 5 v. šaukštai

Pienas, 1/3 stiklinės

Gaminimas:

Rimtas pyragas, rimtai nusiteikusiems! Palyginus su dievišku skoniu, šio varškės pyrago gamyba yra niekis. Prieš gaminant: pyragą sudarys du sluoksniai ir šokoladinis glaistas; tarp reikalingų produktų minima kava – tai tirpi kava; tinkama kepimo forma nuimamais kraštais (pagal ingredientų kiekį – 25 cm skersmens ir 10 cm aukščio, kad abiems sluoksniams pakaktų vietos).

Šokoladinis pagrindas. Sulaužome 150 g juodojo šokolado ir suberiame į dubenį, įstatytą virš karšto vandens. Šokoladui ištirpus, įmaišome tirpią kavą, cukrų (150 g) ir sviestą (85 g). Atvėsinkime. Įmaišykime dviejų kiaušinių plakinį. Tuomet įsijokime miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išmaišykime, pridėkime riešutus (tinka žemės riešutai be luobelės). Paruoštą tešlą paskirstykime kepimo formoje ir kepkime iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 22-28 min. Atvėsiname.

Varškės kremas. Į didelį dubenį sudedame grietinę, cukrų (40 g), vanilinį cukrų (2 a.š.), želatiną (ištirpdytą vandenyje), šiek tiek apelsino žievelės (smulkiai tarkuota) ir varškę. Viską kruopščiai išmaišome el. plaktuvu. Sudedame nedideliais gabalėliais pjaustytus apelsinus, šaukštu išmaišome. Varškės kremą paskirstome ant tik ką iškepusio šokoladinio pagrindo. Pyragą dedame į šaldytuvą valandai, kad varškės kremas sustingtų.

Šokoladinis glaistas. Dubenyje virš karšto vandens beriame laužytą juodąjį šokoladą (100 g), dedame v.šaukštą sviesto. Ištirpusius ingredientus išmaišome, praskiedžiame trečdaliu stiklinės pieno.

Šokoladinį varškės pyragą išimame iš šaldytuvo, išdalome porcijomis, kiekvieną jų apliejame šokoladiniu glaistu, papuošiame migdolo riešutais ir stambiai tarkuota apelsino žievele. Pyrago gabalėlius dedame į šaldytuvą (30 min.), kad glaistas apstingtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių