Ruduo kiekvieną kulinarijos mėgėją džiugina turtingu derliumi, šviežių daržovių įvairove. Kai pasirinkimas platus, smagu gaminant patiekalus varijuoti skirtingais garnyrais ir padažais. Šį kartą galite save palepinti viščiuku, troškintu su pomidorų sultimis.
Reikės
700 g viščiukų krūtinėlių,
1/2 stiklinės pomidorų sulčių,
300 g cukinijų,
200 g pievagrybių,
100 g marinuotų svogūnų,
1/2 citrinos,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
žiupsnelio maltų pipirų,
žiupsnelio smulkintų čiobrelių,
žiupsnelio smulkintų bazilikų,
druskos.
Paruošimo būdas
Vištieną supjaustykite juostelėmis, pašlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite pipirais, druska, čiobreliais ir pusvalandį pamarinuokite. Tuomet pakepinkite su įkaitintu aliejumi. Suberkite smulkintus svogūnus, česnaką, griežinėliais pjaustytus pievagrybius ir troškinkite 10 minučių. Suberkite šiaudeliais pjaustytas cukinijas ir dar 10 minučių patroškinkite. Galiausiai supilkite pomidorų sultis, pasūdykite, suberkite likusius prieskonius ir troškinkite dar 20 minučių, kol mėsa bus minkšta.
Naujausi komentarai