Tokios bulvės ypač tinka salotų, užkandžių ar apkepų gamybai.
Bulvių ir burokėlių sluoksniuotis
Kai norisi paprasto ir sotaus patiekalo, siūloma išbandyti bulvių ir burokėlių sluoksniuotį. Šviežiose bulvėse ir burokėliuose gausu organizmui reikiamų vitaminų ir mineralų, todėl patiekalai su šiomis daržovėmis bus ne tik skanūs, bet ir naudingi.
„Du nedidelius šviežius burokėlius bei bulves su visa lupena supjaustykite pusės centimetro riekelėmis. Skardą ištepkite sviestu ir susluoksniuokite pasiruoštas daržoves. Tris česnako skilteles ir svogūną pasmulkinkite ir sumaišykite su šaukštu alyvuogių aliejaus, druska ir pipirais. Pasiruoštą mišinį užpilkite ant daržovių ir apie valandą kepkite 190 C temperatūros orkaitėje“, – pataria prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Aistė Rasmussen.
Gardūs bulvių rutuliukai su sūriu
Apkeptos bulvių košės rutuliukai populiarūs visame pasaulyje, įprastai jie gaminami bulvių košę apkepant su džiūvėsėliais. Šį kartą siūloma išbandyti patobulintus bulvių rutuliukus, įdarytus sūriu. Priklausomai nuo patiekimo, jie tiks tiek šventei, tiek savaitgalio priešpiečiams.
Šviežias bulves reikia išvirti su visomis lupenomis ir atvėsinti. Jau atvėsusias bulves nulupti ir sutrinti iki smulkios košės. Smulkiai supjaustyti petražoles, raudonąjį svogūną ir čili pipirus, pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Visus ingredientus sumaišyti ir iš gautos masės suformuoti nedidelius rutuliukus. Savo mėgstamą sūrį supjaustyti nedideliais kubeliais ir jais prikimšti bulvių rutuliukus. Į atskirą indą įberti porą šaukštų kukurūzų miltų, juos užpilti trupučiu vandens ir gerai išmaišyti, kitame inde pasiruošti duonos trupinius. Bulvių rutuliukus padrėkinti į kukurūzų miltų mišinį, tuomet pavolioti duonos trupiniuose ir virti aliejuje kol parusvės.
Kreminė bulvių sriuba
Sriubos mėgėjams siūloma išbandyti šiek tiek neįprastą, bet tikrai gardžią kreminę bulvių sriubą. Vos iš kelių ingredientų paruošiama sriuba įtiks net išrankiausiam skoniui.
Keturias šviežias bulves išvirti su lupena, atvėsinti ir nulupti. Puode ištirpinti tris šaukštus sviesto ir suberti porą smulkiai supjaustytų svogūnų. Kai svogūnai parusvės, įberti truputį miltų ir maišyti, kad neliktų jokių miltų grumstelių. Į puodą įpilti porą puodelių sultinio ir pieno. Stiklinėje sumaišyti vieną šaukštelį kukurūzų miltų ir du šaukštelius šalto vandens, paruoštą mišinį supilti į sriubą. Jau nuluptas bulves supjaustyti nedideliais gabaliukais ir taip pat suberti į sriubą. Kadangi visi sriubos ingredientai jau išvirę, pakaks ją pavirinti apie 15 minučių.
Naujausi komentarai