Labai lėtai ir gerai keptuvėje ištroškiname plonai supjaustytus svogūnus. Kai jie suminkštėja, dedame papriką, smulkiai pjaustytas morkas ir cukiniją mažučiais gabaliukais. Taip pat įdedame vieną kitą šaukštą pomidorų pastos, malto kumino, vos vos ciberžolės, marinuotų jalapenų ir konservuotų raudonų pupelių. Troškiname lengvai, kad matytųsi daržovės.
Tada ant keptuvės dedame tortiliją. Tepame troškinio, bet ne daugiau nei pusę centimetro. Užberiame fermentinio sūrio. Tuomet uždedame kitą tortiliją. Prispaudžiame ją su keptuve ar puodu iš viršaus, kad sūris ištirptų ir susiklijuotų. Supjaustome riekelėmis.
Ingridientai daržovių ir pupelių troškiniui:
4 šaukštai aliejaus;
2 svogūnai;
1 didelė paprika;
1 maža cukinija;
2 nedidelės morkos;
2 šaukštai pomidorų pastos;
100 g virtų raudonų konservuotų pupelių (iš skardinės);
1 šaukštelis kumino;
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio;
1 šaukštelis paprikos miltelių;
20–30 g marinuotų jalapenų;
druskos ir pipirų;
200 g tarkuoto sūrio;
Aštrus pomidorų padažas – salsa:
Sumaišome konservuotus pomidorus su šviežiais nuluptais ir supjaustytais gabaliukais pomidorais. Galima dėti aitriąją smulkiai supjaustytą papriką. Taip pat puikiai tiks marinuoti jalapenai. Gausiai beriame kalendros, užpilame šaukštą alyvuogių aliejaus.
Pomidorų padažui jums reikės:
5 pomidorų;
1 mėlynojo svogūno;
10 g jalapeno marinuotų pipirų;
arba (pusės šaukštelio aitriųjų paprikų arba aitriųjų paprikų prieskonių pagal skonį):
pusės citrinos sulčių;
druskos;
saujos šviežios kalendros;
Naujausi komentarai