Trapių itališkų sausainėlių receptas Pereiti į pagrindinį turinį

Trapių itališkų sausainėlių receptas

2014-07-04 10:00
jokuboreceptai.lt

Gardžių itališkų sausainių receptas naudojantiems mini orkaites – neteks kepti sausainių visą dieną!

Biscotti sausainėliai
Biscotti sausainėliai / Shutterstock nuotr.

Gardžių itališkų sausainių receptas naudojantiems mini orkaites – neteks kepti sausainių visą dieną!

Vasarą įprasta atostogų namelyje naudotis itin maža orkaite (nesiekia mikrobangų krosnelės dydžio). Taigi 1 kilogramą įprastų sausainių turbūt užtruktų iškepti gerą pusdienį! Aplink daugybė alkanų akių, ieškančių šio to saldaus, tačiau mano širdis, pasirodo, racionali – atostogų metu visai nesinori pusdienį užsiimti kepiniais. Galop prisimenu išeitį! Valio biscotti sausainėliams, kurie nereikalauja erdvaus pasigulėjimo kepimo formoje.

Sudėtinės dalys:

Aliejus, 1/2 stiklinės
Migdolų aromatas, 1 a. šaukštelis
Cukrus, 3/2 stiklinės
Kiaušinis, 4 vnt.
Druska, žiupsnelis
Vanilinis cukrus, 1 a. šaukštelis
Kepimo milteliai, 2 a. šaukšteliai
Miltai, 7/2 stiklinės
Riešutai, 1 stiklinė
Migdolai, 1 stiklinė
Moliūgo sėklos, 1/2 stiklinės
Spanguolės, 1/2 stiklinės

Gaminimas:

Į didelį dubenį supilame skystus ingredientus: pusę stiklinės aliejaus, keturis kiaušinius, a.š. migdolų aromato. Suberiame 1,5 stiklinės cukraus, žiupsnelį druskos, a.š. vanilinio cukraus, galima įtarkuoti apelsino žievelės. Viską gerai išplakame plakikliu (30 s);

Tris su puse stiklinės miltų sumaišome su kepimo milteliais (du nubraukti a.š.), suberiame į tešlą ir plakikliu maišome itin lėta eiga (tešla bus lipni);

Galop suberiame tris stiklines biraus mišinio: smulkinti žemės ir migdolų riešutai, džiovintos spanguolės, moliūgo sėklos. Tolygiai paskirstome tešloje;

Iš tešlos tiesiai ant kepimo popieriaus suformuojame ritinėlius (tešlą tiesiog dedame šaukštu į vieną eilę). Mano mini orkaitėje kepiau keturis ritinėlius (karštyje jie išsileidžia – vieno prie kito arti nededame). Pašauname kepimo formą su ritinėliais į iki 180°C laipsnių į kaitintą orkaitę ir kepame 25 min. Tuomet išimame, leidžiame ritinėliui 10 min. pailsėti ir naudodamiesi aštriu dantytu peiliu supjaustome jį į 1,5-2 cm storio riekeles. Riekeles sudedame ant kepimo formos ir dedame atgal į iki 135°C įkaitintą orkaitę kepti 8 min. iki riekelės plokštuma dailiai paruduos. Jeigu reikia, taip pat 8 min. apkepame ir kitą riekelės pusę;

Išimame sausainėlius iš orkaitės ir išrikiuojame ant grotelių, kad jie galėtų atvėsti ir išdžiūti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra