"Mimoza"
Reikės šampano ar sauso putojančio vyno, šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
Svarbiausia taisyklė gaminant šį kokteilį – ingridientai privalo būti šalti. Tad, prieš gamindami, putojantį vyną gerai atšaldykite šaldymo kameroje, o apelsinus iš šaldytuvo ištraukite tik prieš pat spausdami jų sultis. Pripilkite pusę aukštos siauros taurės putojančio vyno, likusią pusę užpildykite apelsinų sultimis ir iš karto patiekite!
"Arbūzinė Margarita"
Reikės (6 porcijoms) 3 valgomųjų šaukštų cukraus, 1 žaliosios citrinos, maždaug pusketvirtos stiklinės arbūzo išrinktomis sėklomis, pjaustyto kubeliais, pusės stiklinės tekilos, apie 40 ml "Triple Sec" likerio, grūsto ledo, šviežių braškių, žaliosios citrinos skiltelių ar arbūzo skiltelių papuošti (nebūtina).
1 valgomąjį šaukštą cukraus įpilkite į plokščią lėkštelę, tuomet kokteiliams skirtų taurių kraštus sudrėkinkite citrinos skiltele ir apvertę kiškite į cukrų, kol kraštai tolygiai juo pasidengs. Kol kas taures atidėkite į šalį. Į trintuvą sudėkite arbūzą, supilkite tekilą, likerį, supilkite likusį cukrų, įspauskite likusios žaliosios citrinos sultis, viską trinkite iki vientisos masės. Tuomet maždaug pusę taurės užpildykite grūstu ledu, užpilkite kokteiliu, jei norite, papuoškite ir patiekite.
"Nekaltas mohito" (nealkoholinis)
Reikės (4 porcijoms) saujelės šviežių mėtos lapelių, mėgstamo limonado ar gazuoto vandens, 1 žaliosios citrinos, 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus (jei naudojate saldesnį limonadą, kiekį sumažinkite pagal poreikį), grūsto ledo, 1 šviežio obuolio ar saujos braškių (nebūtina).
Kokteilių plaktuvo dugne pagrūskite mėtas, cukrų ir skiltelėmis supjaustytą žaliąją citriną. Užpilkite limonadu ar gazuotu vandeniu, išplakite. Maždaug trečdalį ar pusę didelės stiklinės pripildykite ledu, jei naudojate braškes ar obuolį, šiuos pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į stiklines. Užpilkite suplaktu mišiniu, patiekite papuošę mėtos lapeliu.
Naujausi komentarai