Vakarėlis prasideda: gaivūs vasariški kokteiliai

Tikriausiai dažnam išgirdus žodžius "vasaros atostogos" iškyla  šalto ir gaivaus kokteilio su dekoratyviniu skėtuku vaizdinys. Norint tokį pasigaminti pačiam, tikrai nereikia būti profesionaliu barmenu. Štai keletas nesudėtingų kokteilių receptų, kuriais tikrai nustebinsite netikėtai užsukusius svečius ar šiltą vakarą pradžiuginsite namiškius.

"Mimoza"

Reikės šampano ar sauso putojančio vyno, šviežiai spaustų apelsinų sulčių.

Svarbiausia taisyklė gaminant šį kokteilį – ingridientai privalo būti šalti. Tad, prieš gamindami, putojantį vyną gerai atšaldykite šaldymo kameroje, o apelsinus iš šaldytuvo ištraukite tik prieš pat spausdami jų sultis. Pripilkite pusę aukštos siauros taurės putojančio vyno, likusią pusę užpildykite apelsinų sultimis ir iš karto patiekite!

"Arbūzinė Margarita"

Reikės (6 porcijoms) 3 valgomųjų šaukštų cukraus, 1 žaliosios citrinos, maždaug pusketvirtos stiklinės arbūzo išrinktomis sėklomis, pjaustyto kubeliais, pusės stiklinės tekilos, apie 40 ml "Triple Sec" likerio, grūsto ledo, šviežių braškių, žaliosios citrinos skiltelių ar arbūzo skiltelių papuošti (nebūtina).

1 valgomąjį šaukštą cukraus įpilkite į plokščią lėkštelę, tuomet kokteiliams skirtų taurių kraštus sudrėkinkite citrinos skiltele ir apvertę kiškite į cukrų, kol kraštai tolygiai juo pasidengs. Kol kas taures atidėkite į šalį. Į trintuvą sudėkite arbūzą, supilkite tekilą, likerį, supilkite likusį cukrų, įspauskite likusios žaliosios citrinos sultis, viską trinkite iki vientisos masės. Tuomet maždaug pusę taurės užpildykite grūstu ledu, užpilkite kokteiliu, jei norite, papuoškite ir patiekite.

"Nekaltas mohito" (nealkoholinis)

Reikės (4 porcijoms) saujelės šviežių mėtos lapelių, mėgstamo limonado ar gazuoto vandens, 1 žaliosios citrinos, 3 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus (jei naudojate saldesnį limonadą, kiekį sumažinkite pagal poreikį), grūsto ledo, 1 šviežio obuolio ar saujos braškių (nebūtina).

Kokteilių plaktuvo dugne pagrūskite mėtas, cukrų ir skiltelėmis supjaustytą žaliąją citriną. Užpilkite limonadu ar gazuotu vandeniu, išplakite. Maždaug trečdalį ar pusę didelės stiklinės pripildykite ledu, jei naudojate braškes ar obuolį, šiuos pasmulkinkite ir taip pat sudėkite į stiklines. Užpilkite suplaktu mišiniu, patiekite papuošę mėtos lapeliu.


Šiame straipsnyje: receptaigėrimaikokteiliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ieva

Ieva portretas
Arbūzinė margarita tikrai geras vasariškas gaivus kokteilis tik gaila, kad nėra labai greitai ir lengvai padaromas kokteilis. Greitas ir vasariškas man patinkantis kokteilis yra Jagermeisteri likeris http://www.vynoteka.lt/jagermeister-07-l-likeris su toniku http://www.vynoteka.lt/schweppes-indian-tonic-1-l-gaivieji-gerimai ir dar skiltele apelsino ir aišku būtina daug leduku, kad būtų gaiviau :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

  • Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Kaip ant grotelių iškepti sultingą kepsnį? (receptai)

    Pavasaris ištraukė mus iš namų į sužaliavusią gamtą, tad ne vienas jau atidarė ir grilinimo sezoną – juk lauke gaminti ir valgyti visada skaniausia. Tiesa, norit šeimą nustebinti įspūdingesniu kepsniu, reikia iš ank...

    1
  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
Daugiau straipsnių