Pereiti į pagrindinį turinį

Varškės ir grybų padažas traškučiams

2016-04-19 18:13
jokuboreceptai.lt

Kukurūzų traškučiai (visame pasaulyje pažįstami nachos vardu) – puikus užkandis bet kuriai progai. Visgi šie Meksikoje “užgimę” nachos traškučiai nuo bulvių traškučių skiriasi tuo, kad įprastai nachos valgomi su padažu. Taigi parduotuvėje neužtenka įsigyti traškučių, dar reikia gaminti padažą. O čia jau įvairovė – kas mėgsta švelnesnį, kas riebesnį, o kas itin aštrų padažą nachos traškučiams… Šį kartą išmėginsime švelnaus skonio kreminės varškės ir grybų padažą.

Google nuotr.

Sudėtinės dalys:

Kreminė varškė, 350 g

Pienas, 1/3 stiklinės

Česnakas, 2 skiltelės

Majonezas, 1 v. šaukštas

Parmezano sūris, 3 v. šaukštai

Pievagrybiai, 1 stiklinė

Sviestas, 2 v. šaukštai

Sojos padažas, 1 a. šaukštelis

Gaminimas:

Pirmiausia nuplauname ir susmulkiname pievagrybius (1 stiklinė). Į įkaitintą keptuvę dedame keletą šaukštų sviesto ir apkepame pievagrybius. Paliekame atvėsti.

Tuo tarpu į elektrinio smulkintuvo indą sudedame kreminę varškę (tepamąjį sūrį be skonių), pilame pieną, dedame keletą česnako skiltelių, šaukštą majonezo, a.šaukštelį sojos padažo ir keletą šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Viską išplakame iki vientisos masės. Verta paminėti, kad padažo tirštumą reguliuoja pieno ir kietojo sūrio santykis, todėl norint išgauti tirštsnės konsistencijos padažą, tiesiog įberiame daugiau tarkuoto kietojo sūrio; norint išgauti skystesnį padažą – daugiau pieno.

Galiausiai sureguliavus padažo tirštumą, sudedame apkeptus grybus, išmaišome. Traškučių padažą laikome šaldytuve, kol patieksime ant stalo! Skanaus!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų