Sudėtinės dalys:
Kreminė varškė, 350 g
Pienas, 1/3 stiklinės
Česnakas, 2 skiltelės
Majonezas, 1 v. šaukštas
Parmezano sūris, 3 v. šaukštai
Pievagrybiai, 1 stiklinė
Sviestas, 2 v. šaukštai
Sojos padažas, 1 a. šaukštelis
Gaminimas:
Pirmiausia nuplauname ir susmulkiname pievagrybius (1 stiklinė). Į įkaitintą keptuvę dedame keletą šaukštų sviesto ir apkepame pievagrybius. Paliekame atvėsti.
Tuo tarpu į elektrinio smulkintuvo indą sudedame kreminę varškę (tepamąjį sūrį be skonių), pilame pieną, dedame keletą česnako skiltelių, šaukštą majonezo, a.šaukštelį sojos padažo ir keletą šaukštų smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Viską išplakame iki vientisos masės. Verta paminėti, kad padažo tirštumą reguliuoja pieno ir kietojo sūrio santykis, todėl norint išgauti tirštsnės konsistencijos padažą, tiesiog įberiame daugiau tarkuoto kietojo sūrio; norint išgauti skystesnį padažą – daugiau pieno.
Galiausiai sureguliavus padažo tirštumą, sudedame apkeptus grybus, išmaišome. Traškučių padažą laikome šaldytuve, kol patieksime ant stalo! Skanaus!
Naujausi komentarai