Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros derlius žiemai: receptai su paprika

2015-08-24 06:37
DMN inf.
A. Ufarto/ BFL nuotr.

Apdairios šeimininkės jau seniai sukasi savo virtuvėse, pačios marinuodamos ar kitu būdu ruošdamos daržoves žiemai. Šį kartą siūlome kelis paprikų paruošimo žiemai receptus, kuriuos pasiūlė skaitytoja Dalia G. ir Geležinkelio stoties turguje paprikomis prekiavusi Veronika S.

Su vaisiais

1 kg slyvų,

1 kg paprikų,

1 kg obuolių,

300 g svogūnų ropelių,

50 g cukraus,

40 g druskos,

0,5 stiklinės aliejaus,

0,5 nugriebto šaukštelio juodųjų pipirų.

Vaisius bei daržoves išvalyti, susmulkinti (obuolius – skiltelėmis, slyvas – puselėmis, papriką – juostelėmis, svogūnus – grežinėliais) ir sudėti į puodą. Virti 10 min., sudėti į stiklainius ir užsukti.

Su žalumynais

Tokiu būdu žiemai paruošta paprika laikoma moliniame ar emaliuotame inde, šaltame rūsyje.

Marinatui:

0,5 l acto (9 proc.),

1 stiklinė vandens,

1 stiklinė cukraus,

1 stiklinė aliejaus,

1 šaukštelis druskos.

Įdarui:

300 g salierų lapų,

300 g susmulkintų krapų šakelių,

2 didelių galvučių česnako.

Visam tam įdaryti prireiks 5 kg paprikų (recepto sudėtines dalis galite sumažinti perpus).

Užvirinti marinatą. Nupjauti paprikų viršų ir išvalyti jų vidų. Tada sudėti jas į marinatą ir virti 7 min. Išimant po vieną papriką, dėti į kiekvienos vidų po šaukštą susmulkintų prieskonių. Prikimštas paprikas dėti į talpą, kuri bus laikoma šaltame rūsyje. Sudėtas paprikas reikia užpilti karštu marinatu, paslėgti. Verta prieš paslegiant pridengti marle.

Su česnakais

2 kg įvairių spalvų paprikų,

1 stiklinė aliejaus,

1 stiklinė acto (9 proc.),

1 degtukų dėžutė rupios druskos,

9 šaukštai cukraus,

3–4 juodieji pipirai,

3–4 kvepiantys pipirai,

10 lauro lapų,

300 g česnakų skiltelių,

1 didelė sauja petražolių šaknų arba salierų lapų (gali būti su koteliais).

Viską, išskyrus paprikas, česnakus ir salierus ar petražoles, supilti bei sudėti į didelį emaliuotą puodą. Kai skystis su visais priedais užvirs, virti 2 min. Po to sudėti išvalytą ir juostelėmis supjaustytą papriką, virti dar 3 min.

Į stiklainius (geriau puslitrinius) dėti česnakų skiltelių ir smulkiai supjaustytų salierų lapelių ar petražolių šaknų. Ant viršaus dėti, vis pagrūdant, išimtas iš verdančio puodo paprikos juosteles. Užpilti karštu skysčiu. Prieš užsakant dangteliais stiklainius, verta juos įstatyti į iš anksto pasiruoštą talpą su verdančiu vandeniu ir pakaitinti tame vandenyje dar 15 min. Tai nepaprastai gero skonio paprikos – gailėsitės, jei konservuosite mažiau kaip 5 kg.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų