Pereiti į pagrindinį turinį

Veganiški patiekalai: keptos bulvės su šparaginėmis pupelėmis ir bazilikais

2021-12-27 07:25
DMN inf.

Augaliniai produktai – neatsiejama visavertės mitybos dalis. O ar pasiryžtumėte bent kartą per savaitę išmėginti naujus augalinius patiekalus? Organizacija „Gyvi gali“ ir projektas „Nori gali“ padės jums į savo racioną įtraukti daugiau vaisių, daržovių, kruopų, ankštinių produktų. Jūsų dėmesiui – veganiškas šios savaitės patiekalas.

Kai nesinori ilgai gaminti, bet norisi greitų bei skanių pietų ar vakarienės, šis sotus patiekalas gali būti puiki išeitis.

Reikės (~2 porcijoms):

3 česnakų skiltelių,

apie 11 mažų bulvių,

2 didelių saujų šparaginių pupelių,

2 saujų šviežių bazilikų,

1 šaukšto veganiško margarino,

1–2 saujų juodųjų alyvuogių,

druskos pagal poreikį.

Kaip gaminti:

Išverdame bulves (galima iš karto susipjaustyti ketvirčiais) ir šparagines pupeles, kol bus minkštos.

Apkepame česnakus kartu su virtomis, mažais ketvirčiais pjaustytomis, bulvėmis ir virtomis šparaginėmis pupelėmis.

Kai viskas apskrunda, įdedame šaukštą margarino, smulkintus bazilikus, pjaustytas alyvuoges ir dar šiek tiek pakepiname. Druskos dedame pagal poreikį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų