galbūt savaitgalį laukiate svečių arba šiaip norisi pasigaminti, ką nors įdomesnio? Siūlome jums išmėginti gardų patiekalą, kuris puikiai tinka nemėgstantiems apkrauti skrandžio sunkiai virškinamais patiekalais arba mėsa. Vegetariškas žiedinių kopūstų apkepas laukia jūsų.
Reikės
400 g miltų,
1 pakelio sausų mielių,
125 ml pieno,
100 g sviesto,
4 kiaušinių,
3 nedidelių morkų,
1 žiedinio kopūsto (apie 500 g),
po 1 žalios ir geltonos saldžiosios paprikos ankštį,
80 g kedro riešutėlių (nebūtinai),
150 g grietinės,
125 ml grietinėlės,
100 tarkuoto fermentinio sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Paruošimo būdas
Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską, pieną, sviestą ir 2 kiaušinius. Suminkius tešlą, palikti ją 30 min. šiltai.
Morkas supjaustyti šiaudeliais. Kopūstą išskirstyti žiedynais ir virti 5 min. pasūdytame vandenyje. Išgriebti ir suberti morkų šiaudelius. Virti 3–4 min. Išgriebti kiaurasamčiu ir nuvarvinti.
Pipirus supjaustyti šiaudeliais. Kedro riešutėlius pakepinti.
Tešlą iškočioti ir iškloti ja kepimo formą, išteptą riebalais arba išklotą kepimo popieriumi. Ant tešlos išdėlioti daržoves ir apibarstyti riešutėliais. Dubenyje sumaišyti grietinę, grietinėlę, 2 kiaušinius, tarkuotą sūrį ir apipilti šiuo mišiniu daržoves. Kepti 40 min 200 °C karštumo orkaitėje.
Naujausi komentarai