Pereiti į pagrindinį turinį

Vegetariški cepelinai su raugintais kopūstais

2015-01-29 10:00
DMN inf.
Kitaip: anksčiau šeimininkės didžkukulius gamindavo su morkų ar varškės įdaru.
Kitaip: anksčiau šeimininkės didžkukulius gamindavo su morkų ar varškės įdaru. / DMN archyvo nuotr.

Jei kas paklausia, koks patiekalas galėtų būti laikomas lietuvių virtuvės vizitine kortele, ko gero daugelis nedvejodami atsakytų – cepelinai. Tačiau juk ne kiekvienas mėgsta mėsą, todėl atsiranda vis daugiau šio patiekalo gaminimo variantų. Šį kartą siūlome vegetarišką pasirinkimą – cepelinus su raugintais kopūstais. O tiems, kurie turi silpnybę spirgučiams, galės patiekalą pagardinti padažu.

Reikės

2 kg bulvių,

3 valgomojo šaukšto krakmolo,

1 kiaušinio,

druskos,

500 g raugintų kopūstų (įdarui),

50 g rūkytų lašinukų (įdarui),

50 g rūkytų lašinukų (padažui),

3 svogūnų (1 įdarui, 2 padažui),

4 valgomojo šaukšto grietinės (padažui)
pipirų.

Paruošimo būdas

500 g bulvių išvirkite su lupenomis, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite.

Likusias bulves nuskuskite ir sutarkuokite bulvių tarka.

Tarkuotose bulvėse susidariusias sultis nusunkite. Palikite kelioms minutėms pastovėti, kol ant dugno nusės krakmolas. Skystį nupilkite, o 3 šaukštus krakmolo sukrėskite į tarkuotų bulvių masę. Krakmolą galite naudoti ir pirktinį.

Į tarkuotų bulvių masę sukrėskite virtas maltas bulves, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite ir išminkykite tešlą.

Jei rauginti kopūstai stambūs, susmulkinkite juos peiliu ir virkite vandenyje, kol suminkštės. Tada nukoškite.

Lašinius supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, kol pasidarys spirgučiai. Kai keptuvėje atsiras riebalų, suberkite smulkintą svogūną, šiek tiek pakepinkite ir sukrėskite raugintus kopūstus. Išmaišykite, uždenkite dangtį ir patroškinkite. Retkarčiais vis pamaišykite. Baigę troškinti, pagal skonį pasūdykite.

Iš bulvių tešlos drėgnomis rankomis suplokite delne blynelius, dėkite į jų vidų po šaukštą kopūstų įdaro, suformuokite didžkukulius ir atsargiai šaukštu leiskite po vieną į puodą su verdančiu vandeniu. Virkite apie 20 minučių.

Padažui paspirginkite spirgučių su smulkintais svogūnais. Baigdami spirginti, sukrėskite grietinę, pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite. Šiuo padažu apšlakstykite karštus didžkukulius ir patiekite.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų