Pereiti į pagrindinį turinį

Virtinukai, pyragas su jautiena, užkepėlė su dešrelėmis – viskas iš moliūgų!

2020-10-23 13:22
DMN inf.

Šiuo metų laiku daržuose ir mūsų virtuvėse karaliauja moliūgai, tad TV3 laidos „La maistas“ šefai dalinsis netradiciniais receptais ir patarimais, kaip juos paversti skaniausiais patiekalais.

Šį kartą „La maistas“ laidoje lankysis kulinarinių knygų ir vieno populiariausių Lietuvoje tinklaraščių – sezoninevirtuve.lt – autorė Renata Ničajienė. Patiekalas, kurį ji siūlo pasigaminti – itališki moliūgų gniocchi su šalavijų sviestu.

Renata itališkus virtinukus gamins iš moliūgų tyrės, kurią ji rekomenduoja pasiruošti iš anksto, laikyti savo šaldytuve ir naudoti pagal poreikį.

„Jei turite didelį moliūgą, kuris netelpa į šaldytuvą ir nežinote ką su juo daryti, tai geriausia pasiruošti moliūgų tyrę, kurią paskui galima užsišaldyti arba laikyti šaldytuve iki savaitės. Švariai jį nuplaukite, perpjaukite per pusę, išimkite sėklas, įpilkite truputį vandens ir pašaukite į orkaitę. Priklausomai nuo moliūgo dydžio, kepti reikia apie valandą ar pusantros 180 laipsnių temperatūroje. Paskui išskobkite su šaukštu ir sutrinkite trintuve. Tyrė paruošta“, – naudingu patarimu pasidalijo Renata.

Pasak jos, labai svarbu moliūgo rūšis. Skirtingiems patiekalams – skirtingi moliūgai tinka. Virtinukams ji naudoja muskatinį moliūgą. Ji taip pat sako, kad tyrę svarbu gerai nuvarvinti.

Nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins moliūgų pyragą, įdomu tai, kad jis pyragą keps pačiame moliūge ir jį patieks su jautienos kapotiniu bei garstyčių padažu. Tomas pasakojo, kad moliūgas ganėtinai jauna daržovė, atkeliavusi į Lietuvos virtuvę tik maždaug XIX a. pabaigoje.

Kitas laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius ruoš užkepėlę su moliūgų tyre, bulvėmis, šviežiomis dešrelėmis ir sūriu.

Dar daugiau patarimų ir receptų – sekmadienį 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų