Plačiau papasakojo puslapio „Let‘s make it delicious!“ autorė Brigita Cibaitė.
– Kaip supratote, kad nenorite išleisti didelės algos dalies vien maistui ir kad reikia pataupyti?
– Atėjo vasara ir norėjosi papramogauti, keliauti. Pradėjau suprasti, kad jei kiekvieną savaitgalį kažkur išvažiuojame, didelė maisto dalis sugenda, tenka išmesti. Tad ėmiau mąstyti, kad reikia kažką daryti. Taip gimė mintis gaminti dažniau ir maistui išleisti mažiau, tuo pačiu sumažinant išmetamo maisto kiekį.
– Socialiniuose tinkluose išpopuliarėjote žaibiškai. Kaip gimė idėja pagaminti šeimai pietus už 3 eurus?
– Labai pavojingas dalykas eiti į parduotuvę ir žiūrėti, ką gali pigiai nusipirkti. Pirmiausiai reikia atlikti namų darbus, peržiūrėti didžiųjų prekybos centrų puslapius, pamatyti, ką jie siūlo šią savaitę ar šį mėnesį. Tada reikia susidėlioti sau planą, ką galiu įsigyti šią savaitę, ką galiu šią savaitę pagaminti. Jei aš tiesiog eičiau į parduotuvę ieškoti akcijų, tai aš pirkčiau viską, kam yra akcijos ir grįščiau prie savo ankstesnio gyvenimo, kai reikia išmesti pusę maisto, nes nusipirkau jį dėl nuolaidos.
Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:
– Kaip suprantu, pagrindinė taisyklė nėra pirkti pigų maistą su akcijomis, o pirkti tikslingus produktus ir žinoti, ką iš jų gaminsi?
– Labai svarbu susiplanuoti, susidaryti receptus, pagal tai pasižiūrėti kainas. Svarbu neprisipirkti to, kas nėra tavo sąraše, ir sunaudoti viską, ką esi nusipirkęs.
– Kaip pasikeitė gyvenimas besivadovaujant tokiomis taisyklėmis?
– Man labai patinka, kad atlaisvėjo šaldytuvas. Nebeliko to jausmo, kad aš daug visko turiu ir ką man su tuo viskuo padaryti. Dingo nerimas, kad reikės išmesti maistą.
– Ar tikrai realu visą savaitę maitintis už tokią kainą ir gauti pilnavertę mitybą? Kaip pasikeitė mėnesio krepšelio kaina?
– Tikrai įmanoma prasimaitinti už tokias kainas. Galbūt tas maistas nebus toks patrauklus tiems, kas vartoja daug mėsos ar žuvies. Tačiau šiuos produktus galima pakeisti pupelėmis, avinžirniais ir iš jų pasigaminti tikrai skanius patiekalus. Reikia tik turėti platesnį požiūrį ir pasižiūrėti į pasaulio virtuves. Įvairios šalys tikrai turi daug paprastų patiekalų, kuriuos galima adaptuoti.
Naujausi komentarai