Pereiti į pagrindinį turinį

Zefyrai – geriau nei pyragėliai ar ledai?

2013-06-10 11:48
Zefyrai – geriau nei pyragėliai ar ledai?
Zefyrai – geriau nei pyragėliai ar ledai? / Shutterstock nuotr.

Jeigu esate smaližius, tačiau norite išlaikyti dailias kūno linijas, vietoje pyragėlių ir ledų rinkitės zefyrus.

Zefyrai – nekaloringas ir išties saldus skanėstas. Tačiau dauguma mūsų dar linkę manyti, kad šie skanėstai labai kenkia figūrai. Tai ne visai tiesa. Tradicinio recepto zefyruose neturi būti jokių riebalų – tik baltymai, vaisių piurė, cukrus, agar-agar, pektinai (kartais želatina). Būtent dėl to zefyrai, nors ir saldūs, bet nekaloringi. Kaip jau minėta, zefyruose yra pektinų – augalinės kilmės komponentų, kurie padeda iš organizmo pašalinti sunkiųjų metalų druskas, toksinus, stiprina organizmo atsparumą, mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Daugumą naudingųjų savybių zefyrui suteikia baltymai ir gliukozė. Baltymai – tai statybinė raumenų medžiaga. Gliukozė stiprina imunitetą, gerina smegenų veiklą.

Taip pat zefyrai teigiamai veikia plaukų, nagų ir kraujagyslių būklę, nes juose yra geležies, fosforo ir kitų naudingųjų medžiagų.

Vitaminų šiuose saldėsiuose, deja, nerasite, nes jie visi žūva zefyrus gaminant.

Tiesa, zefyrais mėgautis gali ne visi. Kartais juose gali būti medžiagų, galinčių sukleti alergijas. Žinoma, vargu ar galima girti zefyrus diabetu sergantiems žmonėms. Beje, ir sveikiems žmonėms neverta jais piktnaudžiauti, nes kaip ir kiekvieni saldumynai zefyrai gali paskatinti ėduonies formavimąsi.

Svarbu:

Rinkdamiesi zefyrus, atidžiai perskaitykite pakuotėje nurodytą jų sudėtį, kuo juose mažiau konservantų, kvapiklių, tuo zefyrai kokybiškesni.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų