114 metų senolis nusprendė mesti rūkyti

Pietų Afrikoje gyvenantis Fredie'is Blomas negeria jau daug metų. Sulaukęs 114-os, jis dar nusprendė ir mesti rūkyti.

„Aš vis dar kasdien surūkau dvi ar tris suktines (pills). Aš naudoju savo paties tabaką, nes nerūkau pagamintų cigarečių“, – sakė jis BBC. „Pills“ vietiniai vadina cigaretes, susuktas iš laikraštinio popieriaus.

Ar seniokas tikrai mes rūkyti, parodys ateitis. Tačiau tai lengva nebus. „Aš kaltinu velnią, kad jis yra toks stiprus“, – sakė jis. F. Blomas, regis, pats netiki savo ketinimais. „Kartais aš sakau sau, kad mesiu, tačiau taip tik meluoju pats sau“, – atviravo galimai seniausias pasaulyje vyras.

Keiptaune gyvenantis žmogus kažkada dirbo fermoje ir statybose. Tačiau skaityti ir rašyti jis niekuomet neišmoko. Apartheido sistema Pietų Afrikoje tada draudė juodaodžiams gyventojams lankyti mokyklą.

Rūkymas, atrodo, nekenkia F. Blomo sveikatai. Priešingai: jis jaučiasi labai sveikas, turi stiprią širdį. Jį esą apleido tik kojos.

Ar F. Blomas iš tikrųjų šiuo metu yra seniausias pasaulyje vyras, dar vertina „Gineso rekordų knyga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Niekada

Niekada portretas
nevėlu.

o ka

o ka portretas
svarbu noras.....saunuolis

Oho

Oho portretas
Pietų Afrikoje šitiek metų išgyvena. Ten vidutinis gyventojo amžius 50 metų. Vat kai senolis mes rūkyt ir gyvent liks nedaug. Visada seniems pakeitus kažką taip jau būna.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių