Pereiti į pagrindinį turinį

77 uždraustų vardų sąrašas

2013-05-02 23:59

Naujosios Zelandijos pareigūnai trečiadienį paskelbė vardų, kuriuose tėvai norėjo suteikti savo kūdikiams ir kurie buvo atmesti, nes buvo pripažinti pernelyg keistais arba įžeidžiamais, sąrašą. Jame minimi tokie vardai kaip Liuciferis ir Mafija Be Baimės.

77 vardų sąrašas atskleidžia, kad vieną vaiką ketinta pavadinti Anal (Analinis), tačiau Vidaus reikalų departamentas blokavo šį mėginimą. Kitas kūdikis vos išvengė, kad jo vardu netaptų ".", tai yra tiesiog taškas.

Tarp atmestų vardų minimi 4Real – lietuvių kalba skambantis kaip Iš tikrųjų, V8 ir Queen Victoria (Karalienė Viktorija).

Regis, kai kuriais atvejais tėvai būdavo visiškai netekę įkvėpimo ir vietoj vardo norėdavo suteikti tiesiog eilės numerį - 1-asis, 3-iasis arba 5-asis.

Pagal departamento taisykles draudžiami bet kokie vardai, iš kurių būtų galima susidaryti įspūdį, kad vaikas turi kokį nors oficialų titulą arba rangą. Todėl tarp vardų, kurie būdavo dažniausiai atmetami nuo 2001-ųjų, buvo King (Karalius), Duke (Kunigaikštis) ir Princess (Princesė).

Populiariausias iš nepriimtinų vardų buvo Justice (Teisingumas) – atmestas 62 kartus, taip pat pareigūnai neleido kūdikiams suteikti ir panašiai skambančių vardų Justus bei Juztice.

2008 m. Naujosios Zelandijos šeimos bylų teismas nurodė, kad vienos devynmetės, kurią tėvai buvo pavadinę Talula Does The Hula From Hawaii (Talula Šoka Hulą iš Havajų), vardas būtų pakeistas, nes jis yra absurdiškas ir prilygsta "tyčiojimuisi iš vaiko".

Tuo metu teisėjas Robas Murfittas kritikavo tėvus, kurie duoda savo vaikams keistus vardus, minėdamas konkrečių pavyzdžių, tokių kaip Number 16 Bus Shelter (16-oji autobusų prieglauda), Midnight Chardonnay (Vidurnakčio šardonė).

Teisėjas taip pat piktinosi, kad vienu atveju broliai dvyniai buvo pavadinti Bensonu ir Hedgesu – pagal "Benson & Hedges" taurės kriketo turnyrą Anglijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų