Pereiti į pagrindinį turinį

Amerikiečių kariai lankys kapus

2008-10-30 09:00
Amerikiečių kariai lankys kapus
Amerikiečių kariai lankys kapus / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Išskirtinumas: amerikiečių fregatos "USS Doyle" įgulą sudaro 220 žmonių, tarp jų – šešios moterys.

Į Klaipėdą atvykę Amerikos kariškiai ne tik dalyvaus bendruose mokymuose Baltijos jūroje, bet ir varžysis su lietuviais futbolo aikštelėje, lankys savo tėvynainių kapus.

Vakar prie Kruizinių laivų terminalo prisišvartavo JAV karo laivyno fregata "USS Doyle". Šiemet tai jau trečias amerikiečių karo laivų draugiškas vizitas Klaipėdoje.

Fregata su Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivu "Aukštaitis" turėjo dalyvauti bendruose kariniuose mokymuose Baltijos jūroje. Bet dėl nežinomų priežasčių mokymo data nukelta ateinančiam pirmadieniui.

Amerikiečiai Klaipėdoje viešės penkias dienas. Per tą laiką susitiks su Lietuvos karinėse jūrų pajėgose tarnaujančiais kariais ir pajėgų vadovybe, miesto valdžios atstovais, aplankys JAV karių kapus Macikų kaimo (Šilutės rajone) kapinėse, dalyvaus žuvusiųjų tėvynainių pagerbimo ceremonijoje.

Vakar vakare amerikiečių kariškiai su lietuviais varžėsi futbolo aikštelėje. Bendros sporto varžybos jau tampa tradicija atvykus kitų šalių kariškiams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų