Vasaros receptas
Kaunietė Anelė Butkuvienė – žinoma istorikė, šešių knygų istorine tematika autorė, itin išgarsėjusi, pasirodžius jos solidžios apimties knygai "Garsios Lietuvos moterys". A.Butkuvienei, kaip ir dažnai moteriai, patinka eksperimentuoti virtuvėje. Ji sutiko pateikti mūsų skaitytojoms pačios sugalvotą vasariškai lengvos picos receptą.
250 g varškės,
1 kiaušinis,
1 šaukštas aliejaus,
1 nugriebtas šaukštelis sodos,
miltų tiek, kad sumaišytą masę būtų lengva minkyti.
1 svogūno,
0,5 nedidelio kopūsto,
1 morkos,
4–5 šaukštai ryžių,
prieskonių, majonezo, grietinės, pomidorų padažo, česnako.
Kepimui skirtą skardelę išklojama kepimo popieriumi. Tuomet ant jo dedama išmaišytą picos "pado" masę taip, kad ji plonu sluoksniu užklotų skardelės dugną. Taip paruoštą "padą" subadyti šakute ir kepimo formą šaunama į įkaitusią iki 200 laipsnių orkaitę. Kai "padas" pagels, ištraukti formelę iš orkaitės.
Ant "pado" dėti įdarą, kuriam daržoves reikia susmulkinti: svogūną, kopūstą – supjaustyti, morką sutarkuoti. Galima pridėti supjaustyto baklažano, salierų kotų ir kt. daržovių. Viską apkepti aliejuje. Sumaišyti su 4-5 šaukštais virtų ryžių, mėgiamais prieskoniais. Galima paskaninti lašišos ar, pavyzdžiui, vištienos gabaliukais, užbarstyti tarkuotu fermentiniu sūriu ir pašauti gal 10 minučių į orkaitę. Iškepusią picą galima gausiai apibarstyti žaliomis pjaustytomis daržovėmis.
Pateikti su padažu, kurį nesunku paruošti, sumaišius lygiomis dalimis majonezą, grietinę ir pomidorų padažą bei paskaninus šį mišinį smulkiai pjaustytomis česnakų skiltelėmis.
Naujausi komentarai