Pereiti į pagrindinį turinį

Apie Sibirą – bendraamžių lūpomis

2008-10-25 09:00
Apie Sibirą – bendraamžių lūpomis
Apie Sibirą – bendraamžių lūpomis / Nerijaus Jankausko nuotr. Kalba: mokyklos direktorius sveikino ne tik į pamoką susirinkusius mokinius, bet ir politinių tremtinių bei kalinių atstovus, taip pat dalyvavusius misijos pristatyme.

Sukorę dvylika tūkstančių kilometrų ir sutvarkę apie keturis šimtus kapaviečių "Misija Sibiras – 2008" dalyviai savo įspūdžius dalijosi su "Gedminų" mokyklos auklėtiniais.

Klaipėdos Gedminų pagrindinės mokyklos auklėtiniai vakar susitiko su "Misija Sibiras – 2008" dalyviais. Dalyviai vaikams rodė skaidres su įamžintomis misijos akimirkomis.
Mokykla misijos dalyvius sutinka jau antrus metus. Kaip teigė mokyklos direktorius Aurelijus Liaudanskas, tokios gyvos pamokos jaunimą labai sudomina.

"Vaikai gyvai reaguoja, mąsto, ar nebuvo kartais į tą vietą ir jo seneliai išvežti. Neabejoju, kad yra salėje vaikų, kurių artimieji išgyveno tremtį", – pasakojo A.Liaudanskas.

Šiais metais 23 misijos dalyviai aplankė dešimt kapinių – aštuonias atsirinko patys, dvi rado visai netyčia, užtikus kapavietes su lietuviškais užrašais.

Vienose tvarkytose kapinėse buvo net 250 lietuvių kapaviečių. Iš viso misijos dalyviai sutvarkė apie 400 lietuvių tremtinių kapų.

Manoma, jog Sibire yra apie 800 lietuvių laidojimo vietų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų